Rauf Tamer Basiret şimdi
HABERİ PAYLAŞ

Basiret şimdi

Haberin Devamı

Terör iklimi yetmiyor, bir de siyaset çok sertleşti... Üstelik savaş halindeyiz. Fakat hayat devam ediyor. Neyi erteleyebiliriz?
- Adliye’yi mi, Maliye’yi mi, Sıhhiye’yi mi, İtfaiye’yi mi? Hangisine mola verebiliriz? - Müzik, tiyatro, sinema... Hiçbiri susamaz. Çarşı-pazar, ticaret, rekabet... asla duramaz. Aşk, sevgi, saygı, dostluk ve arkadaşlık, asla donduralamaz. Öyleyse dayanacağız. Bu gergin dönemi, birlikte atlatacağız.


Fakat nasıl? Din, mezhep, meşrep ve milliyet gibi hassas konuları kaşıyarak değil. Teröristin fotoğrafına benzetip günahsız bir adamı sokakta pataklayarak değil. Apron’da linç girişimi yaparak hiç değil. Hele bu girişimi eleştirenleri tehdit ederek hiç değil. Aklımızı kullanarak. Sadece aklımızı.


Desek ki:
- Herkes bir adım geri çekilsin. Bilirim, kimse dinlemez. Burnundan kıl aldırtmayan bir milletiz. Ama aklımız var. Zekamız var. Sırf cesaret değil, basiret de sergileyeceğiz. Yıllardır neler atlattık. Bunu da atlatacağız.


Moral olsun diye bunları yazıyor değilim. Rastgele herkese vatan haini dediğimize bakmayın. Gerçi öyleleri de vardır ama Türkiye vatanperver insanlarla doludur. En büyük servetimiz odur. Şu bayrağa bakınız. Nasıl dalgalanıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder