Spor Başkan Demirören'den golf şov

Başkan Demirören'den golf şov

Paylaş
Başkan Demirören'den golf şov

Başkan Demirören'den golf şov

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, İspanya’nın Malaga kentinde golf oynayarak stres attı.

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları’nın sponsoru olduğu Endülüs Golf Turnuvası’nda, üç amatör ve bir profesyonel oyuncudan oluşan "Pro-am"de mücadele eden Yıldırım, Ağaoğlu ve Öztürk, golf tutkunlarına keyifli anlar yaşattı.

Mücadelenin ardından AA muhabirine açıklama yapan Federasyon Başkanı Ağaoğlu, THY’nin son 2 yıl içerisinde golfe çok ciddi destek vermeye başladığını, bunun da son derece isabetli bir karar olduğunu söyledi.

THY’nin Endülüs Turnuvası’na sponsorluğunu eleştirenler olabileceğini belirten Ağaoğlu, "Ancak THY’nin isminin golfün içerisinde olması, bu turnuvanın da ’European Tour’ olması son derece önemli. Buradaki herkes İspanya’yı, İspanya’daki golfü değil, THY’yi, Türkiye’yi ve THY’nin bütün spor organizasyonları içinde ciddi şekilde yer almasını konuşuyor. Sponsorluğun bu açıdan değerlendirilmesinde yarar var" diye konuştu.

Haberin Devamı

THY’nin spora son yıllarda yaptığı katkıdan memnun olduğunu ifade eden Ağaoğlu, "Ümit ediyorum ki Antalya’daki golfün, Türk golfünün de gelişmesinde yine en büyük pay sahibi THY olacaktır. THY, 2012 yılında, Antalya’da yapılacak Dünya Amatör Golf Şampiyonası’nın da sponsoru" dedi.

OPET Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk de THY’nin, Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağladığına dikkati çekerek, "Bundan önce THY uçağına binmeyen golfçü ve işadamlarının THY uçağını beklediğini görüyorum. Onların memnun olmaları, Türk işadamı ve yatırımcı olarak son derece hoşuma gidiyor" ifadelerini kullandı.

Bu arada maçların ardından düzenlenen ve geliri Japonya’daki depremzedelere gönderilecek olan açık artırmada, Beşiktaş Başkanı Demirören, ünlü golfçülerin imzalarının bulunduğu bir "Ryder Cup" bayrağını 2 bin 200 Avroya satın aldı.

İlk kez 1992 yılında düzenlenen turnuvada bu yıl 150 sporcu mücadele ediyor. Bugün başlayan turnuva, 27 Mart’ta sona erecek.

Yunus Kaymaz - AA