Ekonomi Başkan Obama Türkiye'yi taklit etti

Başkan Obama Türkiye'yi taklit etti

Paylaş
Başkan Obama Türkiye'yi taklit etti

Sanofi-Aventis Türkiye Başkanı Olivier Guillaume, “Dışarıdan bakarsanız, Amerika Başkanı Obama'nın Türkiye sistemini taklit ettiğini görürsünüz” dedi

Reformlar önemli

Haberin Devamı

Fransa merkezli sağlık şirketi Sanofi-Aventis’in Türkiye ülke başkanı Olivier Guillaume, Türkiye’de sağlık alanındaki reformların çok önemli olduğunu ve iyiye gittiğini, bu reformların hastaların yüzde 95’ini kapsamasının büyük bir özellik olduğunu söyledi.

Türk sağlık sistemini öven Guillaume, “Dışarıdan bakarsanız Amerika Başkanı Barack Obama’nın Türkiye sistemini taklit ettiğini görebilirsiniz” dedi.

Sistem Amerika’dan ileri

Olivier Guillaume şöyle konuştu: “Amerika’da şu anda 50 milyon kişi sağlık sisteminin dışında. Ülkede özel sağlık sigortası sistemi var. Birçok Amerikalı bu sistemden faydalanamıyor. Türkiye’deki sistem Amerika’dan çok daha ileride duruyor. Küresel olarak bakıldığında da Türkiye’de iyi bir sistem var. Sağlık personelinin kalitesi de yüksek, hastalar iyi tedavilere daha rahat ulaşabiliyor.”

Haberin Devamı

İhracatı geliştirecek

Sanofi-Aventis’in Türkiye’de iddialı bir sağlık kuruluşu olduğunu kaydeden Oliver Guillaume, buradan ihracatı geliştireceklerini söyledi. Guillaume, “En büyük fabrikalarımızdan biri Türkiye’de bulunuyor. Türkiye’de sattığımız ürünlerin üçte ikisini bu tesislerde üretiyoruz. Bu tesisleri bütün dünya için antibiyotik mükemmellik merkezine çevireceğiz” dedi.

İhracatı Türkiye’de geliştireceklerini belirten Guillaume, “Japonya, Amerika, Avrupa ülkelerine buradan ihracat yapacağız” diye konuştu.