Gündem Başkana hakaretli taciz

Başkana hakaretli taciz

Paylaş
Başkana hakaretli taciz

Başkana hakaretli taciz

İzmir'in Selçuk İlçesi'nde, seyir halindeki makam otomobiline yaklaşıp Belediye Başkanı CHP’li Vefa Ülgür'e küfür ve hakaret ettiği öne sürülen 2 şüpheli gözaltına alınırken ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 23.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, bir kafeteryadan çıkıp evine doğru yol alan Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Vefa Ülgür’ün kendi kullandığı makam otomobili, motosikletli Cihat Öznur ve Yunus Yılmaz tarafından sıkıştırıldı.

Otomobile yaklaşan Öznur ile Yılmaz'ın Başkan Ülgür'e küfür ve hakaret ettiği öne sürüldü. Motosikletteki 2 kişi hızla uzaklaşırken Başkan Ülgür de İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidip şikayette bulundu. Mandıracılıkla uğraştıkları ve sanayide açmak istedikleri dükkan için belediyeden ruhsat alamadıkları, bu nedenle de öfkeli oldukları belirtilen Cihat Öznur ve Yunus Yılmaz şikayet üzerine geldikleri Emniyet'teki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

C.Ö. ve Y.Y. olay gecesi Başkan Ülgür'ün kendilerini otomobille sıkıştırdığını, alkollü olduğunu öne sürdü. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Basın toplantısı düzenleyen CHP İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel de Başkan Ülgür'e yapılan saldırıya tepki gösterdi. Adıgüzel, “3 dönemden bu yana Selçuk halkının büyük çoğunluğundan destek alıp başkan seçilen bir kişiye yapılan bu saldırıyı kınıyoruz.

Bu ilçede huzur içinde yaşamak istiyoruz” dedi. Başkan Vefa Ülgür ise, aynı kişiler tarafından 6 yıl önce sokak ortasında dövüldüğünü söyledi.

Veysel EROL/DHA