Candaş Tolga Işık BAŞKANLIK VAKİT KAYBIDIR
HABERİ PAYLAŞ

BAŞKANLIK VAKİT KAYBIDIR

İç güvenlik yasası önceki gece Meclis’ten geçti. Bundan böyle... Polis, hiç kimseye sormadan, hiçbir delil göstermeden ‘önleyici gözaltı’ adı altında kafasına göre istediği herkesi gözaltına alabilecek

[[HAFTAYA]]

Kapınız çalıp da karşınızda polisi gördüğünüzde “Suçum ne?” diye sorarsanız memur beyler “Vali Bey öyle istedi” diyerek sizi alıp götürebilecek.

Aynı polis toplumsal olaylarda silah kullanabilecek, mahkeme kararı olmaksızın telefonlarımızı dinleyebilecek.

Slogan atan, yasadışı örgüt üniformasını andırır kıyafetlerle gösterilere katılanlar 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası alacak.

Haberin Devamı

Kaşkol takarak gösterilere katılanlar, 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası alacak. Sadece kaşkol ile yüzünü örten bile tutuklanabilecek.

Polis, amirin yazılı, acele hallerde sözlü emriyle kişinin üstünü, eşyasını ve aracını arayabilecek. Daha önce dışıyla sınırlı olan araç araması, aracın içini de kapsayacak.

Başbakan konuştu dün gece, “Seçim beyannamesine koyduk, başkanlık sistemine geçmeliyiz...” dedi. Parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçiş ne zaman olur bilmiyorum ama hukuk devletinden polis devletine geçiş önceki gece tamamlanmıştır. Ne diyorum biliyor musunuz? Hazır böyle yasalar çıkarmışken başkanlıkla filan hiç zaman kaybetmeyip, direkt krallığa mı geçsek? Ne var? Halkın seçtiği ilk kral bizde olamaz mı?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder