Gündem Başkasına mesaj çeken eşini boğdu

Başkasına mesaj çeken eşini boğdu

Paylaş
Başkasına mesaj çeken eşini boğdu

Konya'da 1 çocuk annesi eşi Havvanur Çartı'yı boğarak öldürdükten sonra kefenleyen Yalçın Çartı, eşini başkasına mesaj çektiği için öldürdüğünü söyledi

Olay geçtiğimiz Salı günü Meram İlçesi Arif Bilge Mahallesi Pamukçu Sokak'ta meydana geldi. Havvanur Çartı, 6 aylık oğlu Ali Ekrem Çartı'yı olaydan 3 gün önce, annesi 46 yaşındaki Sultan Özçelik'in yanına bıraktıktan sonra evine döndü.

Anne Özçelik'in cep telefonuna salı günü kızının telefon numarasından 'Anne ben İstanbul'a gidiyorum. Beni merak etmeyin. Birkaç güne kadar dönerim' yazılı mesaj geldi.

Sultan Özçelik bunun üzerine kızı Havvanur Çartı’yı arayarak görüşmek istedi. Aramalarına rağmen yanıt alamayan Sultan Özçelik, meraklanıp kızının evine gitti.

Kapıyı açan olmayınca yedek anahtarla eve giren Sultan Özçelik, oturma odasındakı gömme dolapta çuval içinde kefenlenmiş halde kızının cesediyle karşılaştı. Şok olan Sultan Özçelik, durumu polise bildirdi.

İŞYERİNDEN 100 TL ALMIŞ

Gelen ekipler genç kadının boğularak öldürüldükten sonra kefenlenip çuvalın içinde konulduğunu saptadı. Cinayeti Çartı'nın evde bulunmayan inşaat işçisi eşi Yalçın Çartı'nın işlemiş olabileceği olasılığını göz önünde tutan ekipler yakalanması için çalışma başlattı.

Araştırmalarını genişleten polis, Yalçın Çartı'nın çalıştığı inşaat firmasındaki ustasından olaydan 1 gün sonra 100 TL aldığını tespit etti.

100 TL ile şehir dışına çıkmak için otobüs bileti alabileceğini düşünen ekipler, Çartı'nın, memleketi Van'a gittiğini belrledi. Çartı, dün öğle saatlerinde Van'da yakalandı.

"SENİ ALDATIYORUM DEDİ"

Dün akşam saatlerinde de Konya'ya getirilen Çartı, polisteki ifadesinde suçunu itiraf etti. Çartı ifadesinde, "Gece uyurken eşimi başkasına mesaj çekerken yakaladım. Kendisine sorduğumda ' Ben seni aldatıyorum' dedi. Çılgına döndüm.

"UYURKEN BOĞAZINI SIKTIM"

Ben de bunun üzerine gece uyuduğumuz sırada boğazına elimle sıkarak ve burnunu da kapatarak öldürdüm. Ardında da cesedi çarşafla kefenleyip çuvala koyduktan sonra evimizde bulunan gömme dolaba bıraktım" dedi.

Öte yandan polis, Havvanur Çartı'nın telefonundan annesi Sultan Özcelik'e gönderilen mesajın ise cinayetten sonra Yalçın Çartı'nın çektiğini belirledi.

Yalçın Çartı, çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Özgür SARI/DHA