Nedim Şener Başkasının bayrağıyla bağımsızlık
HABERİ PAYLAŞ

Başkasının bayrağıyla bağımsızlık

Haberin Devamı

19 Ocak 2007 günü bir suikast sonucu aramızdan ayrılan gazeteci Hrant Dink, tarihte yaşanmış ve bugüne taşınan sorunlarla ilgili en gerçekçi analizleri yapan ve en yapıcı önerileri ortaya koyan yürekli bir Anadolu insanıydı.

Çok tartışılan Ermeni ve Kürt meselesinde çözümün içeride olduğunu söyleyen önemli bir aydındı.

Bu konuda Batı’nın iki yüzlü tutumuna “Emperyalizmin oyunu” diyebilecek cesaretteydi.

100 yıl önce Ermenileri kullanan emperyalist ülkelerin, çıkarları için şimdi de Kürtleri kullanacaklarını söylüyordu.

Dink’in emperyalizm uyarısı

ABD’nin Irak’ı işgal planını uyguladığı 2003’ten sonra Kuzey Irak’ta başlayan “Federasyon süreci” hakkında 2006 yılında Malatya’da katıldığı bir toplantıda şu uyarıları yapmıştı: “Geçmişte İngilizlerin, Fransızların, Rusların, Almanların şu topraklar üzerinde oynamış oldukları rol neyse bugün de aynen tekrarlanıyor. Geçmişte Ermeni halkı onlara güvendi.

Kendilerini Osmanlı zulmünden kurtaracak sandılar ama yanıldılar. Çünkü onlar geldiler kendi işlerini, hesaplarını yaptılar, çekip gittiler ve burada kardeşi kardeş ile kan içerisinde bıraktılar. Ve bugün Kürtlerin yaşadığı aynı budur.

Bugün Amerika geldi Kuzel Irak’ta bir Kürt devleti oluşturmak üzere. Kürt kardeşlerimiz için orası bir çekim alanı oldu. Ne oldu bir başka şey mi oldu? Bir ümit mi oldu? Bu çok tehlikeli bir gidiş.

Amerika bu, gelir kendi hesabını yapar, işine bakar, işi bittiğinde de çeker gider. Ondan sonra insanları burada kendi didişmesi içinde bırakır.”

İsrail bayraklı kutlama!

Barzani’nin gerçekleştirdiği referandum bölgede “Emperyalizmin oyununu” ortaya çıkardı. Dünyada hangi bağımsızlık vardır ki başkasının bayrağıyla kutlansın. Önceki gün Kuzey Irak’ta IKYB yönetimi tarafından düzenlenen “bağımsızlık referandumu” sonrası kutlamalara baktığınızda Erbil’de İsrail bayrakları dalgalanıyordu.

Bölgede yaşayan Kürtlerin İsrail bayrağıyla kutlama yapması aslında bir gerçeğin ifadesidir.

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, ‘İsrail Kürt halkının kendi devletini kurma yolundaki meşru çabalarını desteklemektedir.” sözüyle açığa çıkan ve dünyada yalnızca İsrail tarafından desteklenen referandumla Ortadoğu’da nasıl bir kaosa yol açıldığı ileriki günlerde daha iyi anlaşılacaktır.

Korkarım gelecek Hrant Dink’i haklı çıkaracaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder