Gündem Başkasının parasını çekerken yakalandı

Başkasının parasını çekerken yakalandı

Paylaş
Başkasının parasını çekerken yakalandı

Başkasının kimlik kartıyla geldiği bankadan para çekmek isteyen kişi, polis tarafından kıskıvrak yakalandı

İstanbul Fatih'te bulunan Vakıfbank Aksaray Şubesi'ne gelen bir kişi, kamulaştırma sonucu hesabına yatırılan parayı çekmek istediğini söyledi. Ancak banka görevlileri asıl hesap sahibini tanıyordu ve para çekmeye gelen kişinin farklı biri olduğunu anladı.

Bunun üzerine parayı çekmeye gelen Şinasi B.'ye "Parayı ancak yarın çekebilirsiniz. Bu kadar para henüz hazır değil" yanıtı verildi. Şinasi B. banka şubesinden ayrılırken görevlilerde polise haber verdi.

Haberin Devamı



Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ertesi gün bankaya geldi. Polislerin ardından Şinasi B.'de parayı çekmek için bankaya geldi. Polis ekipleri bir köşede Şinasi B.yi takibe aldı. Şinasi B. banka görevlileri ile konuşarak parayı çekmek istediğini söyledi. Banka görevlileri de Şinasi B. yi gişeye yönlendirdi. Şinasi B,. parayı çekmek isterken Mali polisler tarafından suçüstü yapılarak gözaltına alındı.

KİMLİĞİ NASIL ELDE ETTİĞİ BİLİNMİYOR

Şinasi B. nin gözaltına alınması bankada bulunan güvenlik kameraları tarafından da görüntülendi. Şinasi B., nin üzerinde yapılan aramada Bahattin Yüce adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Şinasi B'nin bir süre önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne arsa satarak 45 bin TL para alan Bahattin Yüce'nin parasını çekmek istediği öğrenildi. Şinasi B.emniyetteki sorgusunda paranın yatırıldığından ve kimliğin nasıl elde edildiği yönündeki soruları yanıtsız bıraktı. Emniyette susma hakkını kullanan Şinasi B., sevk edildiği mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Sinan BİLGİLİ- İstanbul, DHA