Siyaset Başkentte 'davet' krizi
Paylaş
Başkentte 'davet' krizi

Başkentte 'davet' krizi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin geleneğinde Başbakan’ın liderleri daveti gibi bir durumun olmadığını, Başbakanların muhalefet partilerini ziyaret ettiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın toplu davet yapması durumunda liderler zirvesine katılmayacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, bugünkü grup konuşmasında "Eyvallah, en kısa zamanda ben davetimi yapacağım. Bakalım kimler gelecek? Başbakan sıfatıyla davetimi yapacağım. Bakalım kimler gelecek. Gelenlerle de bu konuları görüşelim. Ne gibi katkıları olur, katılımları olur bunları bizzat dinlemek isterim. Arkadaşlarımla beraber. Ama baş başa ama heyetler arası. Bunları yaparız, görüşürüz. Yeter ki bir kolektif akıl oluşsun, bir söylem birliği oluşsun ve bu sorunların üzerine hep birlikte gidelim. Parlamento içi parlamento dışı hepsini davet edeceğim. Benim için bunlar anormal şeyler değil. Dün de söyledim; asla bir ön kabulüm, asla bir ön yargım yok. Yeter ki oturalım, konuşalım ve birlikte çözüm arayalım.

Haberin Devamı

Bir yıldır Milli Birlik ve Kardeşlik Projesiyle ilgili olarak son derece çirkin, nezaketsiz, seviyesiz eleştiriler geliyor. Kimse işin özüne girmiyor. Kimse alternatif getirmiyor. Ama toplumun çeşitli kesimlerini tahrik etmek için son derece sorumsuz bir tavır sergileniyor. Buna rağmen tüm tahriklere tüm provokasyonlara, en ağır itham ve iftiralara rağmen biz kapımızı hiçbir zaman kapatmadık. İçimize de kapanmadık. Son bir yıldır bu konudaki kimin samimi olduğu, kimin de çözümün karşısında durduğunu aziz milletimiz tek tek gördü. Bizim bugün de hiçbir çekincemiz, hiçbir kompleksimiz yoktur.

Eğer bu konuda bizimle görüşmek isteyenler olursa illa bu siyasi parti liderleri olmayabilir. Akademisyenler, medya, sivil toplum örgütleri hatta birey olabilir. Bölgenin insanları olabilir. Biz bunları tüm yetkili birimlerimizle dinleriz, dinlemeye hazırız. Bizimle görüşmek isteyen, bu sürece katkı sağlamak isteyenler varsa her zaman olduğu gibi bugün de partimizin de Başbakanlığın da dinlemeye hazır olduğunu ifade ediyorum." şeklinde konuşmuştu.