Gündem Başkent'te Kürtçe 'Hamlet'

Başkent'te Kürtçe 'Hamlet'

Paylaş
Başkent'te Kürtçe 'Hamlet'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nca sahnelenen Kürtçe ''Hamlet'', Şinasi Sahnesi'nde Başkentlilerle buluştu

Oyunu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da izledi.

Bakan Günay, Kürtçe ''Hamlet'' oyununun çok başarılı bulduğunu belirterek, ''Yerel motifler oyuna yerleştirilmiş ve Hamlet, sanki Cizre Botan halkından bir hikaye gibi anlatılıyor. Demek ki sanatın dili öteki dillerin hepsinden daha fazla insanları bir arada buluşturabiliyor ve dünyayı yaşanılabilir, katlanılabilir, dayanılabilir kılıyor'' dedi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak da, ''Bu ülkede büyük bir zenginlik olduğunu, farklı dillerin varlığını ve bu farklı dillerin özgürce kullanılmasının ne kadar büyük bir zenginlik olduğunu bugün burada biz hissettik, yaşadık'' ifadelerini kullandı.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ise Kürtçe'nin çok zengin bir dil olduğunu belirterek, oyunda Kürtçe'nin çok güzel kullanıldığını, oyuncuların performansını soluk soluğa izlediklerini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, ''yurttaş'' olarak bir şeyler söyleyebileceğini belirterek, dünya edebiyatından önemli bir eserin Kürtçe sahnelenmiş olmasının tek başına bir mesaj olduğunu belirtti. Tanrıkulu, ''Bu dilin medeniyet dili olmadığını düşünenlere mesajdır ama herkese bir mesajdır'' dedi.

AA