Gündem Başkent'te ulaşım ücretleri eskiye döndü

Başkent'te ulaşım ücretleri eskiye döndü

Paylaş
Başkent'te ulaşım ücretleri eskiye döndü

Başkent'te ulaşım ücretleri eskiye döndü

Başkentte, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), toplu taşım ücretlerinin 2003 yılındaki uygulamaya döndürülmesi kararına mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından bugün toplanarak mahkemenin kararının uygulanmasını ve daha önceki ücretlere dönülmesini kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, 2. İdare Mahkemesi’nin toplu taşım ücretlerinin 2003 fiyatlarına döndürülmesi kararının ardından, Minibüsçüler Odası’nın açtığı yürütmeyi durdurma davasının dün kabul edildiği hatırlatıldı.

UKOME Genel Kurulu’nun bugün öğleden sonra toplandığı belirtilen açıklamada, toplantıda UKOME’nin söz konusu toplu taşım ücretleri kararını iptal ettiği ve ücretleri yeniden belirleyerek bir hafta önceki uygulamaya döndürdüğü bildirildi.

Açıklamada, kararın başkentteki kaosu sona erdirdiği ifade edilerek, kararın yarından itibaren uygulamaya başlanacağı kaydedildi.
Açıklamaya göre UKOME’nin yeniden belirlediği toplu taşım ücretleri şöyle olacak:

Haberin Devamı

EGO otobüsleri, metro ve Ankaray’da; tek binişlik manyetik kartlarda tam bilet 1.85 TL, indirimli bilet 1.15 TL olurken, çok binişli manyetik kartlarda tam bir biniş 1.50 TL, indirimli bir biniş 1.10 TL olacak.

Özel halk otobüsleri ve özel toplu taşım araçları; tam bilet 1.85 TL, indirimli bilet 1.15 TL, kısa mesafe minibüs taşıma ücreti 1.85 TL, uzun mesafe ise 2.20 TL olarak belirlendi.

Toplantıda, 75 dakikalık transferler için ise yine tam bilette 50 kuruş, indirimli bilette ise ücret alınmaması karara bağlandı.