Yaşam Basketbol tutkusunun önündeki engeller kalkıyor!

Basketbol tutkusunun önündeki engeller kalkıyor!

Paylaş
Basketbol tutkusunun önündeki engeller kalkıyor!

Basketbol salonunda engelleri kaldırmak isteyen Tofaşspor, yeni bir adım atarak engelsiz tribününü açtı.

Basketbol salonunu engellilerin ulaşımına uygun olarak inşa eden Tofaşspor, stada ulaşan engelli vatandaşların pota arkasından güvenilir olmayan alanlarda ve refakatçilerinden ayrı maç seyrettiklerini gözlemledikten sonra, Engelsiz Tribün’ü inşa etmeye karar vermiş. 4 Aralık Pazar günü oynanan Tofaş-Fenerbahçe maçında ise Türkiye basketbol sahalarının ‘ilk’ engelsiz tribünü Tofaş Spor Salonu’nda hayata geçirildi.

ENGELLİ BİREYLERE ‘HAYDİ MAÇA GEL!’ DEDİLER


Tofaş Spor Salonunu dolduran 6800 izleyicinin alkışları arasında kendileri için yapılan tribüne gelen ilk engelli konuklar maç öncesinde de iki takımın oyuncuları ile sahaya çıktılar. Sahadan basketbola duydukları tutkuyla herkese ‘Haydi maça gel!’ diye seslendiler.





33 yıldır hiçbir engel tanımadan basketbol maçlarına giden Alper Şirvan’ın hikayesi de 'Haydi maça gel' hareketini açıklayıcı niteliğinde. O'nun deyimiyle bu hareket, salonlarda seyir imkanı çok iyi değil diyerek maçlara gitmeyen tüm engelli arkadaşlarımızın ‘engelsiz tribünü’ gördükten sonra maçlara daha çok gelmesini ve maç heyecanını yerinde yaşamasını, böylece engelli bireylerin sosyal hayatın içinde daha çok yer almalarını hedeflemekte.








Haberin Devamı