Spor Basketbol zirvesi İstanbul'da

Basketbol zirvesi İstanbul'da

Paylaş
Basketbol zirvesi İstanbul'da

FIBA Yönetim Kurulu, yarın ve 13 Aralık Pazar günü İstanbul'da toplanacak

Gelecek yıl Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası ile ilgili önemli detaylar masaya yatırılacak.

Basketbol Federasyonu’ndan alınan bilgiye göre, Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2010 Dünya Şampiyonası öncesinde, FIBA Yönetim Kurulu yarın ve pazar günü İstanbul’da bir araya gelecek.

Yönetim kurulu toplantısının ana gündem maddelerini wildcard (özel katılım hakkı) verilecek takımlar, turnuvanın statüsü ve kura çekimi başlıkları oluştururken, toplantılarda ayrıca dünya basketboluyla ilgili çeşitli konular görüşülecek.

WILDCARD’LAR SAHİPLERİNİ BULACAK

Yarın başlayacak toplantılarda ilk etapta 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’na wildcard ile katılma hakkı alacak ülkelere karar verilecek.

Davet alacak olan takımların öncelikle FIBA’nın kıta şampiyonalarına katılmış olmaları gerekirken, bir FIBA bölgesinde de en fazla 3 takıma wildcard verilebilecek. Bu öncelikli kriterlerin dışında ise wildcard verilecek olan ülkelerdeki basketbol sevgisi, basketbola olan ilgi ve federasyonun basketbol ile ilgili yaptığı çalışmalar da önemli rol oynuyor.

KURA ÇEKİMİ SALI GÜNÜ

Hafta sonundaki toplantılarda wildcard alacak takımlar belirlendikten sonra wildcard alan takımlar da dahil olmak üzere tüm katılımcı takım temsilcileri İstanbul’a ulaşacaklar.

2010 Dünya Şampiyonası’nın kura çekimi 15 Aralık Salı günü İstanbul Çırağan Palace Kempinski Otel’de gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı