Hakan Çelik Basketbolda Türkiye markası
HABERİ PAYLAŞ

Basketbolda Türkiye markası

Haberin Devamı

Beyaz Gölge isimli televizyon dizisi 1980’li yıllarda TRT’de gösterildiğinde çok sevilmişti. Yayın saatlerinde sokaklarda kimse kalmazdı. Dizinin sıcak ve samimi enerjisi basketbol tutkusunu öyle bir ateşlemişti ki her mahalleye birer pota asılırdı. O rüzgârla ülkenin dört bir yanından gençler basketbol aşkıyla kulüplerin yolunu tuttu.

Ben de Kurtuluş Spor Kulübü’nde basketbol oynamaya başlamıştım. 1896’da kurulan ve dünyanın en köklü kulüplerinden olan Kurtuluş’tan birçok yıldız Avrupa’da forma giydi.

Bugün Türk basketbolunun Avrupa’da ilk üçte olmasında geçmişten günümüze Aydan Siyavuş, Aydın Örs, Yalçın Granit, Efe Aydan, Ergin Ataman gibi isimlerin; Galatasaray, İTÜ, Ülker, Eczacıbaşı, Çukurova, Karşıyaka, Tofaş, Darüşşafaka ve Anadolu Efes gibi kulüplerin büyük emeği var.



Türk Hava Yolları Euroleague dörtlü finalinde (Final Four) Yunanistan’ın güçlü takımı Olimpiakos’u 80-64 yenerek şampiyon olan Fenerbahçe, yeni bir Beyaz Gölge rüzgârı başlatmış oldu. Fenerbahçe bu kupaya uzanan ilk Türk takımı. Bu zaferde ciddi rolü olan Sırp Başantrenör Zeljko Obradoviç disiplini ve çalışkanlığıyla bütün Türkiye’nin kalbini kazandı.

Fenerbahçe önemli oranda ABD’li, Sırp, Makedon, Yunan ve İtalyan basketbolculardan oluşan bir takım. Keşke ilk beşte, altyapıdan gelen bir Türk oyuncu da yer alabilseydi...

Spor bizim yumuşak gücümüz. Final Four’da gelen şampiyonluk Türkiye’nin ve İstanbul’un tanıtımına da olağanüstü katkı sağladı. THY’nin sponsorluk ve tanıtım vizyonu Türkiye’nin de marka değerini üst basamaklara taşıyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve ekibini kutluyorum.



Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun iddialı bir hedefi var: “Her ile basketbol salonu” sloganıyla kolları sıvamaya hazırlanıyor. Basketbol hamlesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da tam desteği söz konusu. İyi planlama ve disiplinli çalışmayla Türkiye önümüzdeki 10 yıl içinde dünya basketboluna damga vuracak duruma gelebilir.



Fanatik Gazetesi’nin çıkardığı yeni basketbol dergisini çok beğendim. Futbol dışındaki önemli bir branşı hatırlatması bakımından da yararlı olacağını düşünüyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder