Spor Baskette Efes ekolü bitiyor

Baskette Efes ekolü bitiyor

Paylaş
Baskette Efes ekolü bitiyor

Hükümet, tütün ve alkollü içki satışlarıyla bu ürünlerin reklamlarının nasıl yapılacağını belirleyen yönetmeliği 'sil baştan' değiştiriyor

Görüşe açıldı

Tütün Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (TAPDK) hazırlayarak görüş almak üzere Odalar Birliği, Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu ve sektör temsilcilerine gönderdiği yönetmelik, alkollü içki ve tütün satışlarıyla bu ürünlerdeki reklam ve sponsorluk uygulamalarını yeniden düzenliyor.

Kurum, gelecek görüşler doğrultusunda yönetmeliğe son şeklini vererek onay için Başbakanlık’a gönderecek.

Kulüp adı olmayacak

Alkollü içkide reklam hükümlerini de kapsayan taslaktaki en önemli düzenlemelerden biri, spor kulüpleriyle ilgili. Özellikle Efes Pilsen Basketbol Kulübü’nü yakından ilgilendiren bu düzenleme ile alkollü içki markalarının spor kulüplerine isim olarak verilmesi engelleniyor.

Yönetmelik yayınlandıktan sonra TAPDK, bunun düzeltilmesi için ilgili kulüplere bir yıl süre verecek.

Bir yıl verilecek

Alkollü içkiyle, sportif faaliyet, spor kulübü, taraftar arasında bağ kuran uygulama yapılamayacak. İçki markası, ambalaj üzerindeki amblem ve markayı çağrıştıran tasarımlar, spor kulübü tanıtımında kullanılamayacak.

İçki markasını isim yapmış kulüpler bunu bir yıl içinde giderecek. Anadolu Grubu bünyesindeki Efes Pilsen Basketbol Kulübü, yönetmelik çıktıktan sonra tamamen kapatılabilecek.

Haberin Devamı