Ekonomi Basketten 300 milyon lira

Basketten 300 milyon lira

Paylaş
Basketten 300 milyon lira

28 Ağustos-12 Eylül tarihlerinde Türkiye'de yapılacak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası süresince 159 milyon euro'luk ekonomi oluşması bekleniyor

24 ülkeden katılım var

Turkcell’in ana sponsorluğunda gerçekleşecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası, Türkiye ekonomisi için fırsatlar sunuyor. 28 Ağustos-12 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek şampiyonaya 24 ülkeden katılım olacak.

Şampiyonanın konaklama, ulaşım, turist harcamaları, sponsorluk ve reklam gibi kalemlerde yapılacak harcamalarla yaratacağı ekonominin 300 milyon TL (159 milyon 500 bin euro) olması bekleniyor.

Otellerin çoğu doldu

Ana sponsor Turkcell’in açıklamasında, maçların oynanacağı İstanbul, İzmir, Kayseri ve Ankara’daki otellerin büyük bölümünün dolduğu belirtildi.

İstanbul’da 30 bin kişinin rezervasyon yaptırdığı belirtilen açıklamada şampiyona maçlarının yapılacağı illere 4 ile 100 bin turistin gelmesinin beklendiği belirtildi.

Ayrıca takımlar, oyuncular, sponsorlar, basın ve sporseverlerin 44 milyon euro’luk bir ekonomi oluşturduğu aktarıldı.

200 bin kişi izleyecek

Açıklamada, “Sadece ABD takımının konaklama harcaması 1 milyon euro. Sporseverler, bu dört il için, maç bileti, konaklama ve ulaşım içeren paketlere büyük ilgi gösteriyor.

Turist ve kafilelerin 15 milyon euro’luk ‘sosyal harcama’ yapacağı öngörülüyor. 200 bin kişinin izleyeceği tahmin edilen maçlar için, biletlerin yüzde 80’i satıldı. Bilet satışından 8 milyon euro gelir bekleniyor” denildi.

Dünyanın gözü Türkiye’de

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, şampiyonanın sponsoru olmak dışında, maç izleme aktiviteleri, Milli Takım haber paketleri ve SMS yarışmaları ile de etkinliğe destek verdiklerini söyledi.

Öztürkler, “Dünyanın gözü ülkemizde oynanacak maçlarda olacak. Bu, Türkiye adına önemli bir sınav ve elbirliğiyle bu sınavı en güzel şekilde vereceğiz” dedi

Haberin Devamı