Siyaset Baskınlara hükümetten ilk değerlendirme
Paylaş
Baskınlara hükümetten ilk değerlendirme

İçişleri Bakanı Atalay: Tamamen İstanbul'da yargının, mahkemenin talepleri karşılanmaktadır. Yargının yürüttüğü bir süreçtir

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı hizmet binasının açılış töreninin ardından, buradan ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Atalay, Ergenekon soruşturması kapsamında bugün yapılan aramalarla ilgili olarak, “Yargının bir kararıdır. Yargı emniyetten bu işlemleri yapmasını ister. Bu gibi durumlarda polis adli kolluk görevi görür… Tamamen İstanbul'da yargının, mahkemenin talepleri karşılanmaktadır. Yargının yürüttüğü bir süreçtir,” diye konuştu.

Haberin Devamı

“SORMAYIN, SÖYLÜYORUM”

Kurum çıkışında bekleyen basın mensuplarının kendisine doğru yönlenmesi üzerine, “Sormayın, ben şimdi söylüyorum, bir dakika,” diyen Atalay, Ergenekon soruşturması kapsamında bu sabah yapılan aramalarla ilgili olarak şunları söyledi:

"Böyle bir olay olduğunda bizim İçişleri Bakanı olarak verdiğimiz cevap, her olayda aynıdır. Yargının bir kararıdır. Yargı emniyetten bu işlemleri yapmasını ister. Bu gibi durumlarda polis adli kolluk görevi görür. Tamamen İstanbul'da yargının, mahkemenin talepleri karşılanmaktadır. Yargının yürüttüğü bir süreçtir. Bizim burada bir fazla cümle söylememiz yanlış olur. Çünkü şuna inanıyoruz, Türkiye'de bir yargı var, bunu onlar yürütüyorlar. Bunların açıklaması da oradadır. Bu olayda ve bu tür olaylarla ilgili bizim çok açıklamamız olmaz. Basın mensupları olarak bunu sizler de biliyorsunuz."

Haberin Devamı

VATANDAŞLARA İÇKİ KONTROLÜ YAPILDIĞI İDDİASI

Antalya'da 2 kişinin içki kontrolüne tabi tutuldukları yönündeki iddiaların anımsatılması üzerine Atalay, "Basında gördüm. Ben de olayın aslını öğrenmek için inceletiyorum. Bakanlık onu inceletiyor… Yani orada bir yanlışlık varsa düzeltilir,” diye konuştu.

Yalçın KAYA - ANKARA / DHA