Magazin 'Baskıyla dilediği özrü kabul etmiyorum'

'Baskıyla dilediği özrü kabul etmiyorum'

Paylaş
'Baskıyla dilediği özrü kabul etmiyorum'

Özgecan Aslan'ın ölümüyle ilgili attığı tweet yüzünden Nihat Doğan ile karşı karşıya gelen Ahu Sungur, yaşadıklarını anlattı

2. Sayfa programına telefonla bağlanan Sungur, konuşmakta zorlandı. İşte ünlü oyuncunun açıklamaları:

-48 saattir tansiyonum çok yükselmiş vaziyette yaşıyorum. Özgecan’ın başına gelenler beni hem bir anne hem de bir kadın olarak çok derinden sarstı. Gerçekten çok acı çektim.

-O gün çok uzun süre setteydim eve geldim ve Özgecan ile ilgili haberleri okuyordum. Ana ekrana Özgecan’ın annesinin bir açıklaması düştü. O kadar üzüldüm o kadar yıprandım ki okurken. Bir anne düşünün. Ben de anneyim 10 yaşında bir oğlum var. Onu her şeyden canımdan çok seviyorum. Bir anne diyor ki katledilmiş evladının, kız çocuğunun ardından: “Keşke kurşunlanarak ölseydi.” Bu bana çok acı verdi.

Haberin Devamı

-Bir anda yine ana sayfama bir tweet düştü. Ben önce o tweetin Nihat Doğan’dan olduğunu farketmedim bile. O kadar içimi acıttı ki. O kişi Ahmet de olsaydı, Mehmet de olsaydı, Fatma da olsaydı, Ayşe de olsaydı aynı tepkiyi verecektim. Dün gece özel bir kanaldaki spor programına canlı telefon bağlantısıyla bağlandı bu arkadaş.

-Burada açıklamam gereken bir şey, ona vermem gereken bir cevap var. Kendi yaptığının üzerini örtebilmek için dedi ki: “Bir oyuncu arkadaş sosyal medya üzerinden beni çıldırttı ve cumhurbaşkanını astıracaklarını söyledi” dedi. Bu külliyen yalandır. Bu durumu manipüle etmektir. Bu hedef göstermektir. Bu korkunç bir saldırıdır. Özrü kabahatinden beterdir. Ben kendi adıma onun dün gece oradaki 4 spor adamının baskısıyla dilediği özrü asla kabul etmiyorum.

-Bir şey için çok mutluyum. Hedef gösterildim bu hiç önemli değil. Yaptığım şeyin sonuna kadar da arkasındayım. Bir sürüngen gibi yaşayacağıma bir gün şerefli bir insan olarak ölmeyi tercih ederim. Ben artık tabi ki tüm dünyada böyle korkunç katliamlar tecavüzler kadına şiddet vakaları çok fazla ama beni kendi ülkem daha fazla ilgilendiriyor.

-Artık bu haberlere içim çok acıyor. Bir çocuk yetiştirmeye çalışıyorum bu ülkede. Ve ben oğluma her gün: “Oğlum hayat kötü, insanlar kötü. Bak bugün şu kadına tecavüz edilmiş bak bugün şu erkek çocuğu katledilmiş” diye örnekler verip onun yaşama sevincini elinden almak istemiyorum. Bir farkındalık yaratıldı. Eğer bunun içinde küçücük bir kıvılcımım varsa bu beni çok mutlu etti.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer27194","27194","201502","27194-259479.jpg","1", "0","Nihat Doğan 'Türk halkından özür diliyorum'");



-Bugün aldığım başka bir haber bu survivor mevzusuyla ilgili. Bu şahsın hangi programa çıkıp hangi yarışmada yarışacağı beni gerçekten hiç ilgilendirmiyor. Fakat burada insanlık adına çok doğru bir karar verilmiştir. En azından, ibret-i alem için bu ülkede kadınlara hata yapan, böyle bir caniliği savunan bir insana küçük de olsa bir ceza verilmiştir. Bu benim içimi birazcık ferahlattı.

-Bütün bunların yanı sıra gerçekten bunu bir anne olarak tüm kalbimle söylüyorum. Özgecan’ın annesine sabır diliyorum. hayattaki en korkunç şey evlat acısı. Allah hiç kimseye göstermesin. düşmanıma bile göstermesin. Ve ne olur ülke olarak birlik olalım hepimiz omuz omuza olalım tek yürek olalım bu kadın cinayetleri artık son bulsun. Bu katliamlar son bulsun. Bir sapığın tahrik olabilmesi için benim mini etek giymeme gerek yok. Bu sapık ruhlu insanlar bir banktan, damacanadan, bir ördekten de tahrik oluyorlar. Erkek çocuklar tecavüze uğruyor bu ülkede o çocuklar mini etek giymiyorlar.

Haberin Devamı

-Nihat Doğan ülkesinin koyunlarına üzüldüğü kadar ülkesinde katledilen, tecavüze uğrayan kadınlara üzülsün bence. Koyunları yine sevsin sevmesin demiyorum ben de hayvanları çok seviyorum. Ama önce insan gelir. Ne olursunuz birlik olalım. Bu kadın katliamıyla, çocuk katliamıyla, tecavüzlerle ilgili elimizden ne geliyorsa ne olursunuz yapalım. Ben her zaman burdayım. Bu farkındalıkla ilgili her adımı atmaya hazırım. Son bir şey söyleyeceğim. O tweette yazdığı için buna cevap vereceğim. Ölümlerin üzerinden siyasi mesaj vermek ahlaksızlıktır. Bir cevap hakkım vardır. Türkiye cumhuriyeti laiktir ve de laik kalacaktır.

Haberin Devamı

NİHAT DOĞAN: İŞTE O TWEETİM

Zorla sokağa mini etek giyip çıkacağız minvalinde söz söyleyen Ahu Hanım'a sokağa mini etekle çıkarsanı doşardaki sapıklar ahlaksızla seni taciz ettiğinde Twitterda bağırmayacaksın dediğim ve Özgecan ın katledilmesine desTek verdiğimi gibi algı operasyonu yapılan twitim bu.Sorarım size Bu mini eteğin Özgecan ile ne alakası var ? Özgecan mini etek giymemişti.Ama bunların derdi başka derdi. Daha dün bu Twitti ÖzgecanAslana yoranlar işin aslı ortaya çıkınca da mini etek mevzusundan saldırmaya başladı ve utanmadan Bu Twittteki menşınlanan Ahu nin ismini de buzlayarak yayınlamaya başladılar.Ne yapsanız boş göklerden gelen bir karar vardır...

Haberin Devamı