Spor Baskonia - Fenerbahçe Doğuş maç özeti

Baskonia - Fenerbahçe Doğuş maç özeti

Paylaş
Baskonia - Fenerbahçe Doğuş maç özeti

EuroLeague play - off turunda temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş İspanyol ekibi Baskonia'yı 92-83'lük skorla yenerek seride durumu 3-1'e getirdi ve tarihinde 4. kez Final Four'a yükseldi

Baskonia karşısında seriyi 3-1 kazanan son şampiyon Fenerbahçe Doğuş, üst üste dördüncü kez Final Four'a çıkma başarısı gösterdi. Sarı-lacivertli ekip, Dörtlü Final'in yarı final mücadelesinde Litvanya'nın Zalgiris takımıyla eşleşti.


MAÇ ÖZETİ


4.PERİYOT: Baskonia 83 - 92 Fenerbahçe Doğuş

3.PERİYOT: Baskonia 62 - 72 Fenerbahçe Doğuş

2.PERİYOT: Baskonia 32 - 48 Fenerbahçe Doğuş (İlk yarı)

1.PERİYOT: Baskonia 19 - 25 Fenerbahçe Doğuş



Zafer pozu!

FENERBAHÇE 4. KEZ FINAL FOUR'DA


Fenerbahçe Doğuş'ta başantrenör Zeljko Obradovic, Baskonia'yı eleyerek kariyerinde bir ilke imza attı. Sırp başantrenör, sarı-lacivertlilerin İspanyol ekibini yenmesi halinde, Avrupa Ligi'nde çalıştırdığı bir takımı ilk kez üst üste 4 yıl Final Four'a taşımış oldu.


OBRADOVIC 17'NCİ KEZ FINAL FOUR'DA


Fenerbahçe Doğuş'un tecrübeli başantrenörü, turu geçti ve kariyerinde 17'nci kez Final Four'da mücadele etmeye hak kazandı.

Avrupa Ligi'nde başantrenörlük kariyerinde 23'üncü sezonunu geçiren Obradovic, çalıştırdığı takımlardan Panathinaikos'la 8, Fenerbahçe'yle 4, Real Madrid'le 2, Partizan, Benetton ve Joventut Badalona'yla ise birer kez Final Four'a yer aldı.

Geçen sezon Fenerbahçe'yi bu kulvarda şampiyonluğa ulaştıran Obradovic, Avrupa Ligi'ni 9 defa kazanarak bu kupayı en fazla kazanan başantrenör unvanını elinde bulunduruyor.

Haberin Devamı