Gündem Başlık parası dehşeti

Başlık parası dehşeti

Paylaş
Başlık parası dehşeti

Adana'da Tatik Ailesi, kızlarını kaçıran Erdoğan Ailesi'nden berdel olarak kız istedi. Berdelle yetinmeyen Tatik Ailesi, istedikleri başlık parası eksik ödenince kavga çıkardı

SÜREKLİ DÖVÜYORDU

Haberin Devamı

Adana’da Rıza Erdoğan, Tatik Ailesi’nin kızları Feride’yi kaçırıp evlendi. Tatik Ailesi de oğulları Cevdet Tatik’e (31), berdel (Güneydoğu’da başlık parası ödenmemesi için ailelerin birbirine karşılıklı kız vermesi) olarak Rıza Erdoğan’ın kız kardeşi Cahide’yi ve başlık parası olarak da 20 bin TL istedi. Erdoğan Ailesi, Tatik Ailesi’ne 10 bin TL ile Cahide’yi verdi. İstanbul’da oturan Cevdet Tatik, başlık parasını eksik aldığı bahanesiyle eşi Cahide’yi dövmeye başladı. Cahide, geçen aralık ayında kaçıp Adana’daki babaevine gitti.

CEVİZ ALMA BAHANESİ

Bunun üzerine Cevdet Tatik, kardeşi Erkan (29), yeğeni Şahabettin (20) ile arkadaşları Dağıstan Erdemci (29) ve Nezir Tekin’le (26), eşinin babaevine gitti. Nezir Tekin ile Dağıstan Erdemci, evin zilini çalıp ceviz almak istedikleri bahanesiyle Cahide’nin babası Hamdullah Erdoğan’ı (58) dışarıya çağırdı. Dışarıda Tatik kardeşler ile Hamdullah Erdoğan arasında eksik başlık parası yüzünden kavga çıktı. Kavgada sustalı bıçakla sırtından yaralanan Hamdullah Erdoğan öldü. Kaçan 5 zanlı, önceki gün yakalandı. Bıçağı Erkan Tatik’in kullandığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Tahsin ÜLKER/DHA