PERDELİ BÖREK
MALZEMELER:
● 3 yufka Harç: ● 2 su bardağı pirinç
● 1 havuç ● Yarım demet ıspanak ● 1 kuru soğan
● 4 çorba kaşığı zeytinyağı ● 1 çay bardağı soyulmuş badem ● Yarım çay bardağı kuru üzüm
● 1 çay bardağı kuru erik ● Tuz, karabiber, kimyon
Üzerine: ● 1 yumurta ● 1 su bardağı soda
● 1 çay bardağı zeytinyağı ● Susam
HAZIRLANIŞI:
Harç için ; kuru erik ve üzümü 15 dakika suda bekletin. Küp doğranmış soğan, havuç, ıspanak ve bademi zeytinyağında soteleyin. Yıkanmış pirinç ve baharatları koyup kavurun. Üzerini üç parmak geçinceye kadar su koyun ve kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suda beklettiğiniz
meyveleri sıkarak doğrayın ve pilava ekleyin. Sos için; tüm malzemeleri bir kapta çırpın. İlk yufkayı yağlanmış tepsiye döşeyin. Üzerine harcı boşaltın. Kalan yufkaları arasına sos sürerek pilavın üzerine koyun. En üste sosu dökün ve susam serpin. Isıtılmış180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.