Ekonomi Otobüs bileti zamlandı, tren doldu taştı

Otobüs bileti zamlandı, tren doldu taştı

Paylaş
Otobüs bileti zamlandı, tren doldu taştı

Siirt’te şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarının yüksek olması nedeniyle başta üniversite öğrencileri olmak üzere birçok kişi treni tercih eder hale geldi

Siirt’te havaalanın tadilatta olması ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmaların Ankara ile İstanbul seferlerine zam yapması, başta üniversite öğrencileri olmak üzere dar gelirli vatandaşları tren yolculuğuna yönlendirdi. Kentte, bilet fiyatları 125 TL olan otobüs yerine 36 TL olan tren tercih edilmeye başlandı.

Haberin Devamı

'YOLCULUK ÇOK RAHATTI'

Üniversite öğrencisi Murat Aras, otobüs ve uçak seferlerinden daha ucuza mal olması sebebiyle treni tercih ettiğini dile getirdi. Murat Aras, "Ankara garından bindim. Kurtalan’a kadar trenle geldik. Yolculuk oldukça rahattı. Ekonomik olarak da çok iyi. Hele otobüs şartlarına baktığınız zaman çok daha iyi. Otobüs fiyatları da çok pahalı. Ben trenle 36 TL’ye geldim. Otobüs bileti 125 liradan başlıyor" dedi.

'UÇAKTA GİBİ GELDİK'

Öğretmen Mustafa Çık da Diyarbakır’a geliş gidişlerinde mümkün olduğunca tren yolunu tercih ettiğini belirterek "Diyarbakır’dan Siirt’e tren yolculuğu yaptım. Daha ekonomik ve rahat bir yolculukti, adeta uçakta gibi geldik. Türkiye’nin her yerine istediğimiz zaman trenle gidebiliyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı