Bilim - Teknoloji "Basmatik" iPhone mu geliyor?
Paylaş
"Basmatik" iPhone mu geliyor?

Apple'ın yeni patenti, artık dalga konusu olan "basmatik ekranların" geri döneceğini mi gösteriyor?

Apple'ın ekrana ne kadar bastırdığınızı algılayan bir teknoloji üzerinde çalıştığına dair Bloomberg kaynaklı söylentiler, yeni ortaya çıkan bir patentle desteklendi.

Haberin Devamı

Apple Insider'ın keşfettiği 8.581.870 numaralı Apple patentinde ekrana farklı şiddetlerde basarak farklı arayüz işlevlerini etkinleştirmekten bahsediliyor. Patentte fiziksel bir düğmeden bahsediliyor gibi görünüyor, ancak açıklamalar biraz incelendiğinde aslında bir dokunmatik ekran ve tetikleyici mekanizma ikilisinden bahsedildiği fark ediliyor. Patente göre "düğme" bırakıldığında, iki veya daha fazla eşik noktasına ulaşılıyor ve cihaz, aşılan eşik noktasına göre farklı bir görevi yerine getiriyor.

Peki patent, gelecekteki iPhone ve iPad'lerde nasıl bir işleve dönüşebilir? Apple Insidier'a göre örneğin ekrana belirli bir şiddette dokunarak telefonu açmak, bir mesajı bulmak, giriş ekranına dönmek mümkün olabilir. Apple, böyle bir teknoloji sayesinde örneğin ekrana daha sert dokunarak sesi yükseltmemize veya kısmamıza izin verebilir.

Haberin Devamı

Bloomberg'in raporu ve yeni ortaya çıkan bu patent, böyle bir işlevin hemen, bir sonraki iPhone'da yer alacağı anlamına gelmiyor. Basınca duyarlı dokunmatiklerle 2015'ten önce tanışmamız zor görünüyor.

Resimlerle: Rengarenk 10 iPhone alternatifi!

Kaynak: CHIP Online