Türkiye (Son Dakika) Başörtülü kıza saldıran kadın hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten iddianame

Başörtülü kıza saldıran kadın hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten iddianame

Paylaş
Başörtülü kıza saldıran kadın hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten iddianame

İstanbul Maltepe'de başörtülü genç kıza saldırdığı gerekçesiyle 7 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle yargılanan Almila A.K. hakkında, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içeren paylaşımlarda bulunması nedeniyle 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle bir iddianame daha düzenlendi

İstanbul Maltepe'de bir minibüste başörtülü lise öğrencisinin başörtüsünü çekerek tekme attığı iddiasıyla Almila A.K.'nin "halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "halkın dini değerlerini aşağılama ve inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" ve "hakaret" suçlarından 2 yıl 4 aydan 7 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlanmıştı.


HAKARET İÇERİKLİ PAYLAŞIM NEDENİYLE BİR İDDİANAME DAHA


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, Almila A.K. hakkında sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle başlatılan soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı.

1 YILDAN 4 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ


Soruşturma kapsamında alınan adli tıp raporuna göre şüpheli Almila A.K.'nın psikolojik rahatsızlığı sebebiyle kısmi cezai ehliyeti bulunduğu belirtilen iddianamede, şüphelinin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

YARGILANMAYA BAŞLAYACAK


Şüpheliye verilecek hapis cezasının akıl sağlığı nedeniyle, akıl hastalarına özgü güvenlik tedbiri olarak da çevrilebileceği öngörüldü. İddianame gönderildiği mahkemece kabul edilirse şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Haberin Devamı