Siyaset 'Başörtüsü tutumumuzun kaynağı Gezi olayıdır'
Paylaş
'Başörtüsü tutumumuzun kaynağı Gezi olayıdır'

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin türban tutumundan, Mustafa Sarıgül'e dair gündeme dair soruları katıldığı televizyon programında açık yüreklilikle cevaplandırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında kendisine yöneltilen "Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'nin İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı mı?" sorusuna, "Bugün için hayır" yanıtını verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Sarıgül'ün henüz aday adaylığını da açıklamadığının da altını çizdi. Sarıgül'ün CHP üyelik kartını almak üzere CHP'ye gelişindeki kalabalık nedeniyle "Sarıgül CHP'ye katılmadı. CHP, Sarıgül'e katıldı" eleştirilerinin yapıldığının hatırlatılması üzerine de Kılıçdaroğlu, Sargül'ün kendisinin güçlerimizi birleştirelim çağrısına Türkiye Değişim Hareketi'nin bütün unsurlarıyla katılmasının sevindirici bir durum olduğunu kaydetti.

"Diğerlerine de kucak açıyoruz"

Bölünmeye değil, birleşmeye ihtiyaç olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, CHP'nin 90 yıllık bir parti olduğunu, gelenek ve kuralları bulunduğunu ifade etti. Gelen kişilerin bu kural ve gelenekleri değiştirmesinin söz konusu olamayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Niye DSP CHP'ye gelmiyor? Onlar da gelsinler. Onlarla da buluşalım. Ne farkımız var, ne ayrılık gayrılığımız var? Ben aynı çağrıyı DYP'ye, Anavatan Partisine, Demokrat Partiye de yapıyorum. Bayrak konusunda var mı farkımız? Yok. Vatan, demokrasi, özgürlük, laiklik konusunda var mı? Yok.

Temel ögelerde bizim bir farkımız yok. Bugün Türkiye'nin geldiği nokta bizim birleşmemizi zorunlu kılıyor. Yurttaş istiyor bunu. Bir baskının altında. Diğerlerine de kucak açıyoruz. Türkiye demokrasi açısından yeni bir yol arayışı içindedir."

"Birlikteliği siyasete taşımak zorundayız"

CHP'nin Gezi Parkı ruhunu yeterince kucakladığı kanısında mısınız?" sorusunu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bu olaylarda gençlerin siyasetçilere ders verdiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Bizim parlamentoda türban olayı konusunda sergilediğimiz tutumun kaynağı gezi olayıdır. 'Ayrışmaya izin vermeyin' diyorlardı. Bu görkemli birlikteliği biz siyasetin içine taşımak zorundayız, zorundaydık" diye konuştu.

TRT

Haberin Devamı