Gündem Başsavcı direnmek istemiş

Başsavcı direnmek istemiş

Paylaş
Başsavcı direnmek istemiş

İlhan Cihaner, makam odasında arama yapılırken HSYK Başkanı Kadir Özbek'i telefonla arayıp “Beni gözaltına alacaklar. Yaptıkları usulsüzlük. Direneceğim” demiş. Kadir Özbek ise “Sakın ha. Böyle şey olmaz” karşılığını vermiş

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner, Ergenekon örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle Erzurum savcıları tarafından gözaltına alınmış ve 17 Şubat’ta tutuklanmıştı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 1. sınıf kategorisinde savcı olan Cihaner’in ancak Yargıtay tarafından yargılanabileceği gerekçesiyle Erzurum savcılarının yetkilerini aştığına kara vermişti.

Haberin Devamı

HSYK, 4 savcının yetkisini kaldırmıştı. Başsavcı Cihanir’in evinin arandığı sırada, aramayı yapan savcıyı telefona çağırarak sicil numarasını sorduğu iddia edilen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, “Ben hakimlerin, savcıların sicil numarasını niye isteyeyim ki? Bütün savcıların sicil numaraları benimönümde, bilgisayarımda duruyor” dedi.

‘TELEFONUMUZ DİNLENMİŞ’

Arama yapan savcıyla görüştüğünü kabul eden Kadir Özbek şöyle konuştu: “Kurul olarak bilgi almak maksadıyla İlhan Bey’in evini aradık. Önce eşiyle görüştüm. Başsavcının eşi, telefonu arama yapan savcıya verdi. Adını sordum, ‘Kolay gelsin’ dedim. Daha sonra İlhan Bey aradı. Makamında arama yapıldığını, gözaltı uygulayacaklarını ifade etti. Kendisinin direneceğini söyledi. ‘Böyle şey olmaz, sakın ha’ dedim. Bunun dışında bir şey söz konusu değil. Belli ki telefonumuz dinlenmiş. Konuştuklarımızı aynen yayınlarlarsa kamuoyu daha güzel bilgi sahibi olur.”

Haberin Devamı

‘BU İŞLERE KARIŞMAYIN’

HSYK Başkanı Kadir Özbek’in arama sırasında telefonda görüştüğü savcının Rasim Karakullukçu olduğu ortaya çıktı. HSYK tarafından özel yetkisi kaldırılan Savcı Karakullukçu, Cihaner’in ev araması sırasında Özbek’in arayıp adını ve sicil numarasını sorduğunu, “Bu işlere karışmayın” dediğini iddia etti.