Gündem Başsavcı Engin: Ses kaydı montaj

Başsavcı Engin: Ses kaydı montaj

Paylaş
Başsavcı Engin: Ses kaydı montaj

Başsavcı Engin: Ses kaydı montaj

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, bir internet sitesindeki kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydına iliştin, "Tamamen montaj ve teknik imkanlar kullanılarak oluşturulmuş bir kayıttır" dedi.

Haberin Devamı

Engin, Sultanahmet’teki İstanbul Adalet Sarayındaki makamında basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir internet sitesinde yasaya aykırı olarak intikal ettirilen ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydıyla bir ilişkisinin bulunmadığını öne süren Engin, "Bu ses kaydını dinlemişseniz benim sesimle herhangi bir benzerliği bulunmadığı da fark edilecektir. Tamamen montaj ve teknik imkanlar kullanılarak
oluşturulmuş bir kayıttır. Zaten konuşma metni ve ifade tarzı benim konuşma üslubuma da kesinlikle uymamaktadır. Zira hakkında soruşturma yapılan kişilere benim hakaret teşkil edecek bir beyanda bulunmam kesinlikle söz konusu olamaz" dedi.

Bir gazetecinin "Sizin hakkınızda bu tür ses kayıtları neden çıkarılıyor?" sorusu üzerine Engin, "Benim Cumhuriyet Başsavcısı olarak tüm gayret ve çabalarım soruşturmaların usul ve yasalara uygun olarak yürütülmesi, insan hak ve özgürlüklerine azami özenin gösterilmesini sağlamaktır. Ancak bu gayretlerim, bazı mihraklar tarafından yanlış anlaşılmakta ve buna bağlı olarak da özellikle son günlerde aleyhime de bu tür girişimlere tevessül edilmektedir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Engin, "Ses kaydını yayınlayanlar hakkında işlem yapılacak mı?" şeklindeki soruya karşılık, bu konuda teknik inceleme yapılacağını, bu komploları yapanlar ve yasalara aykırı olarak yayınlayanlar hakkında da yasal işlem yapılacağı karşılığını verdi.