Siyaset Başsavcı gözyaşlarını tutamadı
Paylaş
Başsavcı gözyaşlarını tutamadı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun son kararnamesiyle Kahramanmaraş'a atanan Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık için düzenlenen veda yemeğinde duygulu anlar yaşandı

HSYK kararnamesiyle Kahramanmaraş’a atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık ile eşi Hakim Figen Apaçık için Palahdöken Kayak Merkezi’ndeki Dedeman Ski Lodge’da veda yemeği düzenlendi.

Haberin Devamı

Erzurum’da çalışmaktan onur duyduğunu belirten Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık şunları söyledi:

"Ailemle birlikte Erzurum’u çok sevdik. Erzurum’da, sevinçler ve acılar yaşadık. Acılar bizi daha da çok kenetledi. Erzurum bizim için büyük bir mutluluk ve onurdu. Sizlerden ayrılmak zor olacak. Her şey için teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ta kapımız ve gönlümüz sizlere açık. Ben sizlere hakkımı helal ediyorum, sizler de hakkınızı helal edin."

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Erzurum Adliyesi’nde görevli zabıt katibi Mustafa Enes Gündüz’ün yazdığı ve okuduğu ’Elveda Başsavcı Bey’ şiiri duygulu anlara neden oldu. Şiirinde "İki bin on bir yılı, ilkbahar aylarında / Hayır ile geldiniz bu şehre Başsavcı bey / Şimdi gidiyorsunuz soğuk kış aylarında / Hüzün kapladı bizi, inanın Başsavcı bey / Belediye, jandarma, el çekmişti Dumlu’dan / Halkı medet umardı, zengin Erzurumlu’dan / Hizmet götürdünüz siz, durmadan, yorulmadan / Biz unutsak da tarih unutmaz Başsavcı bey" dizeleri Apaçık çiftini gözyaşlarına boğdu.

Haberin Devamı

Kürsüye çıkan ’Beleş Mehmet’ lakaplı Uğur Laçin’in, "Sen kalbimdesin. Ben seni çok sevdim. Helal olsun sana. Büyüksün baba" sözleri de Başsavcı Ramazan Apaçık’ı duygulandırdı. Uğur Laçin daha sonra müzik eşliğindeki oyunu ile salondakiler tarafından büyük alkış topladı. Erzurum Bar Ekibi’nin gösteri yaptığı gecede hakim, savcı ve adliye personeli halay çekerek eğlendi. Başsavcı Apaçık ve eşine hizmet anısına plaketler ve hediyeler verildi.

DHA