Siyaset Başsavcılık'a iki ayrı yazı
Paylaş
Başsavcılık'a iki ayrı yazı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na CHP'den iki ayrı yazı. İlkini Genel başkan Kılıçdaroğlu yolladı. Diğeri Önder Sav tarafından yazılıyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ekibiyle birlikte 12. katta yaptığı toplantılar sonunda, “yeni tüzüğe göre” davranma kararı aldı. Bu çerçevede, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na bugün saat 16.30’da bir yazı göndererek, tüzük konusundaki uyarının “gereğinin yapıldığını” ve yeni yönetimin belirlendiği bildirildi.

Haberin Devamı

>> KILIÇDAROĞLU'NDAN PARTİLİLERE MESAJ

>> CHP'DE YENİ MYK YARIN TOPLANACAK

Kılıçdaroğlu, bu yazının ekine de CHP’de bizzat kendisinin atadığı yeni yönetimin listesini de ekleyip, Başsavcılık makamına gönderdi. Ancak aynı saatlerde, aynı binanın bir başka katında da, yine aynı makama, yani Cumhuriyet Başsavcılığına bir başka yazı yazılması kararı alındı.

4. katta Parti Meclisi salonunda toplantı yapan Önder Sav’ın ekibi, Başsavcı’nın yazısını masaya yatırdı. Başsavcılığın daha önce de Özdep, ANAP, DSP gibi siyasi partilere yazdığı benzer uyarı yazıları, bu yazılara Anayasa Mahkemesi’nin tepkileri, hepsi incelendi toplantıda. Ve sonuçta şu karar alındı:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın böyle bir uyarı yapmaya yetkisi ve hakkı yoktur. Hele hele, bir de süre koymaya hiç yetkisi yoktur. Eğer bir uyarı yapılacaksa, bunu Anayasa Mahkemesi yapmalıdır.

Haberin Devamı

Nitekim, Anayasa Mahkemesi de daha önce çeşitli siyasi partiler hakkında benzer konularda, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nı “yetkisi olmadığı” konusunda uyardığı kararlar ortaya çıkarıldı. Ve Önder Sav’ın da içinde bulunduğu ekip, Başsavcı’nın yaptığı uyarının bu çerçevede ele alınıp, “yok hükmünde” sayılması gerektiğine karar verildi.

Parti Meclisi’nde, uyarıdan bağımsız olarak bir “tüzük kurultayına gitme” kararı alındı. Kılıçdaroğlu’nun katılmadığı, CHP Genel Başkanı’nın ekibinin de “korsan” ilan ettiği Parti Meclisi’nde, tüzük kurultayı toplanması için toplam 63 imza toplandı.Ve toplanan imzalar ile alınan kararın, “siyasi partiler yasası gereği” başsavcılığa bildirilmesine karar verildi.

Bu çerçevede önder sav ve ekibi de şu anda Başsavcılığa alınan “tüzük kurultayı yapılması” kararını Başsavcılığa bildirecek yazıyı yazıyor. Yazı, biter bitmez Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilecek.

(Hürriyet)