Gündem Basur ameliyatı oldu, hafızasını kaybetti

Basur ameliyatı oldu, hafızasını kaybetti

Paylaş
Basur ameliyatı oldu, hafızasını kaybetti

Çanakkale'de, basur ameliyatı olan adamın hafızasını kaybetmesi üzerine yakınları suç duyurusunda bulundu

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, tanker şoförü, 56 yaşındaki İ.K, hemoroid (basur) ameliyatı olmasından sonra hafızasını kaybetti. K'nın yakınları ameliyatı yapan doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Bayramiç İlçesi'nde İ.K, geçen Mayıs ayında yüksek tansiyon şikayetiyle Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Tansiyonu çok yüksek çıkan İ.K'nın felç olma riskiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. Çanakkale Devlet Hastanesi’ne sevk edilen İ.K, nöroloji servisine yatırıldı. 2 gün tedavi gören İ.K, iyileştikten sonra taburcu edildi. 'AMELİYAT SONRASI YAKINLARINI TANIYAMADI' İ.K, Çanakkale'ye hastaneye gelmişken uzun süreden bu yana rahatsız olduğu hemoroid için de muayene oldu. Dr. L.Ö.'nün, iddiaya göre “Kayıtlarında nöroloji servisinde tedavi gördüğün yazıyor. Şu an basur ameliyatı yapamayız. Tıbbi olarak sakıncalı. Bir ay sonra gelin ameliyatınızı yapalım” sözleri üzerine İ.K, Bayramiç'e döndü.

Haberin Devamı

Geçen 7 Haziran'da tekrar Çanakkale'ye giden İ.K'ya, Dr. L.Ö. tarafından hemorid ameliyatı yapıldı. Ameliyattan çıkan İ.K'nın, yakınlarını tanıyamaması üzerine hafıza kaybı sorunu bulunduğu anlaşıldı. İ.K'nın oğlu A.K, görüştükleri Dr. L.Ö.'nün kendilerine, “Bu hasta beyin rahatsızlığı geçirmiş. En az 5 ay sonra bu ameliyatı olması gerekiyordu. Erken ameliyat olduğu için bu sorun meydana gelmiş olabilir” dediğini ileri sürdü. 2-3 YIL SÜRECEK A.K, babasına ameliyat gününün Dr. L.Ö. tarafından verildiğini ileri sürüp, Bayramiç Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Doktor L.Ö. ise, tıbbi olarak gerekeni yaptığını, konuyla ilgili yorum yapmayacağını söyledi. Dr. L.Ö., olayla ilgili olarak savcılığın ve Çanakkale Tabip Odası’nın vereceği kararı beklediğini belirtti.

İ.K'da ameliyatta narkoza bağlı olduğu öne sürülen hafıza kaybı rahatsızlığının devam ettiği, uzman doktorların bu durumun 2-3 yıl süreceğini söylediği belirtildi.

Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), (DHA)