Ekonomi BAT İzmir'de fabrika kapatıyor

BAT İzmir'de fabrika kapatıyor

Paylaş
BAT İzmir'de fabrika kapatıyor

Dünyanın ikinci büyük tütün şirketi olan British American Tobacco (BAT), İzmir'in Tire İlçesi'ndeki tesislerini kapatma kararı aldı

Özelleştirme ihalesinde TEKEL’in sigara bölümünü alması sonrası Samsun ve Tire fabrikalarında üretime devam eden firma, tek merkezde üretim yapma kararı aldı.

Bu yöndeki kararını Tire Organize Sanayi Bölgesi içindeki tesislerinde çalışan işçilere ilettiği, firmanın, isteyen işçilere Samsun’da çalışma fırsatı vereceğini açıkladığı kaydedildi.

Şirketin Tire’deki makineleri Samsun’daki fabrikaya taşıyacağı, işlemin 2010 yılı içinde tamamlanmış olacağı ifade edildi. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, taşınma kararını üzüntüyle karşıladıklarını bildirdi.

Tütün Eksperleri Derneği Başkanı Oktay Çelik ise özelleştirme ihalesi sonrası BAT’ın Tire fabrikasını kapatacağı yönünde beklentilerin oluştuğunu, kapatma kararının kendileri için sürpriz olmadığını ifade etti.

2002’den bu yana Türkiye pazarında olan BAT, Tire’deki fabrikasına 350 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Fabrikada yaklaşık 200’ü kadrolu 600 işçinin çalıştığı belirtiliyor.

Haberin Devamı