Spor Bataklıktan 'Timsah' çıktı

Bataklıktan 'Timsah' çıktı

Paylaş
Bataklıktan 'Timsah' çıktı

Süper Lig'in 17. haftasında Beşiktaş sahasında Bursaspor'a 3-2 mağlup oldu ve devreyi mağlubiyetle kapattı

Bursaspor'a galibiyeti getiren golleri 19. dakikada Ozan İpek, 86. dakikada Ivan Ergiç ve 89. dakikada Zapotocny atarken Beşiktaş'ın gollerini Nobre ve Bobo (pen) kaydetti.

Bu sonuçla Beşiktaş ilk devreyi 32 puan ile kapattı. Bursaspor ise puanını 35 yaptı ve maç fazlasıyla liderliğe oturdu.

KARTAL KENDİ SİLAHIYLA VURULDU

Beşiktaş'ı mağlup eden gollerden 3.'sünü siyah-beyazlı takımın Bursaspor'a kiralık olarak oynayan oyuncusu Zapotocny attı. Beşiktaş'ın eski oyuncusu Ali Tandoğan, siyah beyazlı takımın %100'lük bir pozisyonunu çizgiden çıkarırken bu önemli galibiyetin baş mimarı Beşiktaş'ın eski oyuncusu ve eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam oldu.

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş ile Bursaspor arasında yapılan Turkkcell Süper Lig 17. hafta maçına, siyah-beyazlı taraftarlar fazla ilgi göstermedi. İstanbul'u etkisi altına alan yağışlı hava nedeniyle tribünlerde büyük boşluklar göze çarptı.

Sağanak yağmur, kapalı ve numaralı tribünlerin ön sıralarını da ıslatırken, bu bölümdeki taraftarlar yağmur nedeniyle üst kısımlara çıktı.

Karşılaşmayı 10 bine yakın sporsever izlerken, yağmur nedeniyle sahanın zemini oldukça ağırlaştı ve kimi bölgelerde su birikintilerinin oluştuğu gözlendi.

BURSASPOR TARAFTARI YOK

İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararıyla Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasına, konuk ekip Bursaspor'un taraftarları alınmadı.

Konuk ekip taraftarları için ayrılan eski açık tribündeki bölüm, bu nedenle boş bırakıldı. Böylece 3 sezondur İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu kararlarıyla iki takımın taraftarlarının deplasmana gitmemesi geleneği sürmüş oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 19: Volkan sağdan zıpkın gibi hareketlendi, rakiplerinden sıyrıldı, topu arka direğe kesti, Ozan uçarak kafayı yapıştırdı, Bursaspor İnönü’de öne geçti: 0-1.

Dakika 22: Fink, sağ çaprazdan mermi gibi bir şut çıkardı, kaleci Ivankov uzandı ve meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

Dakika 35: Ani gelişen Bursaspor kontratağında Sercan Yıldırım, Beşiktaş savunmasının arkasına sarktı, genç yıldız kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldı, tam topa vuracakken Tello yetişti, yerde kalan Sercan penaltı bekledi, hakem Tolga Özkalfa “devam” dedi. Timsah mutlak bir gol fırsatını tepti.

Dakika 45: Nihat’ın frikik atışında meşin yuvarlak direği sıyırarak dışarı çıktı, devreyi konuk ekip 1-0 önde kapadı.

Dakika 46: Sercan çalımlarla hareketlendi, Beşiktaş savunmasını tek tek geçti, kaleci Korcan ile karşı karşıya kaldı, ancak Bursa’nın golcüsü çok kötü bir vuruş yaptı, Yeşil-Beyazlılar bir kez daha mutlak bir gol fırsatını değerlendiremedi.

Dakika 56: Ekrem’in ortasında Mert Nobre, kaleci Ivankov’dan önce yükselip kafayı çaktı ve skora denge getirdi: 1-1.

Dakika 63: Beşiktaş’tan Bursa’ya kiralık verilen Tomas Zapotocny, ceza sahası içinde İbrahim Toraman’ı düşürünce Beşiktaş penaltı kazandı. Atışı kullanan Bobo takımını öne geçirdi: 2-1.

Dakika 67: Ceza sahası içine yapılan ortada Hüseyin yükseldi, müsait bir durumda kafayı vurdu, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

Dakika 85: Sonradan oyuna giren Ömer Erdoğan topu kafayla indirdi, Ergiç topa mükemmel vurdu, skora bir kez daha denge geldi: 2-2.

Dakika 88: Gelişen Bursaspor atağında ceza alanının sol kanadından gelen ortaya Zapotocny, çok güzel vurdu. Yeşil-Beyazlılar’ı galibiyete götüren gole imzasını koydu: 2-3.

2

Haberin Devamı