Spor "Batalla konusunda yönetim gereğini yaptı"

"Batalla konusunda yönetim gereğini yaptı"

Paylaş
"Batalla konusunda yönetim gereğini yaptı"

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Arjantinli futbolcu Pablo Martin Batalla'nın ifadelerinden sonra kulüp yönetiminin gerekeni yaptığını belirterek, ''Bursaspor yönetiminin bu kararı almasında Batalla bizi zorladı

Daum, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu Elazığspor ile deplasmanda oynayacakları maçta, geçen haftaki Kasımpaşa karşısında ortaya koydukları performansı sergilemeleri halinde sahadan iyi bir sonuçla ayrılacaklarına inandığını söyledi.

Belluschi'nin sakatlığının geçtiğini, uzun süredir forma giymeyen Pinto'nun da takıma katkı sağlamaya başladığını dile getiren Daum, maçla ilgili futbolcularının kendisine Elazığspor maçında her şeylerini ortaya koyacaklarını söylediğini belirtti.

Daum, Bursaspor'un bulunduğu durumdan ancak birlik ve beraberlik halinde çıkabileceğini, zor bir durumda olduklarını belirterek, "Ancak her zaman bu zor durumdan çıkmanın bir yolu vardır. Önemli olan futbolcularımın kendilerine, taraftarların da takıma güvenmesidir" değerlendirmesinde bulundu.

BATALLA KONUSU


Bir gazetecinin, "Batalla'nın gidişinin ardından eleştiri okları Daum'a yöneldi. Daum, bu olayın neresinde, bu sorunun çözülmesi anlamında ne gibi adımlar attı " sorusuna "Detaya inmek istemiyorum çünkü çok şeyler konuşuldu. Futbolcunun ifadelerinden sonra Bursaspor yönetimi gerekeni yaptı. Bursaspor yönetiminin bu kararı almasında Batalla bizi zorladı. Başka bir alternatif yoktu. Her kim problem olduğunu iddia ediyorsa bu problemin çözümü için katkı sağlamalıdır. Biz kendi tarafımızdan şunu söyleyebiliriz; her futbolcumuzu saygıyla karşıladık, bu saygıyı gösterdik. Birlikte çalıştığımız 4 aylık süre içinde iyi çalıştığımızı düşünüyorum, öyle bir görünüm yoktu. Benim kapım her zaman açıktır. Birçok futbolcuyla görüştüm, Batalla'ya da kapım açıktır. Benim için önemli olan Bursaspor'un başarısıdır. Kim Bursaspor'un başarısı için katkı sağlarsa ona ellerimi açarım" cevabını verdi.

SİVASSPOR MAÇI SONRASI SOYUNMA ODASINDA YAŞANANLAR

Daum, sorunun başlangıcı olarak gösterilen Sivasspor maçı sonrası soyunma odasında gerçekleşen konuşmanın sorulması üzerine "Sivasspor maçı sonrası soyunma odasındaki konuşmamın ardından fark ettim bir şey olduğunu ve Batalla ile konuştum. Detayı tam olarak vermek istemiyorum ama ben onunla görüştüm ama çözüm bulunamadı, onun görüş açısı farklı. Benim her zaman kapım açıktı. Aynı dili konuşmadığımız için sorunlar olabiliyor. Bu konuşmamızı soyunma odasında İngilizce yaptım Almanca değil. Orada da tercümede bir kusur olabilir her zaman farklı da olabilir ama yine de gelip sorabilirsiniz. Bütün futbolcularıma söylüyorum, 'anlamadığınızda, sorun olduğunda gelin bana sorun' diye. Bunu da Pablo ile konuşmayı arzuladım. Her yönden görüşmek istedim fakat imkansızdı.

Kesinlikle şunu söylemek istiyorum; soyunma odası mahrumiyet bölgesi yani tabiri caiz ise futbolcuların ve teknik heyetin yatak odası. Orada konuşulan orada kalır. Ama şunu söyleyebilirim, yüzde yüz bundan emin olabilirsiniz, saygı çerçevesinde konuşulan bir konuydu."

"OTURULUP KONUŞULUR SONRA DA ÇÖZÜM BULUNUR"


Antrenörlük hayatında daha önce bir futbolcuyla bu tip bir sorun yaşayıp yaşamadığına ilişkin soruya karşılık Alman teknik adam,"Antrenörlük hayatımda tabii ki futbolcularla bazı sıkıntıları yaşadım. Oynamayan futbolcu sıkıntılıdır. Kadroya giremeyen, oyundan çıkan oyuncular sana karşı tavır alır. Bazıları da takımı değiştirmek istiyorlar. Futbol takımlarında normal problemler olabiliyor tabii ki. Ondan sonra bir şey olduğunda oturup konuşulur, sonra çözüm bulunur. Konuşulup çözüm bulunduktan sonra profesyonelce çalışılır. Ama buradaki gibi bir olay ilk defa başıma geldi" DİYE KONUŞTU.

Daum, "Batalla sizinle vedalaştı mı " sorusunu, "Hayır böyle bir şey olmadı" diye yanıtladı. "Sorun bir sır olarak mı kalacak " sorusuna ise Daum, "Ben size çok fazla şey söylemem bu konuyla ilgili. Bir sürü futbolcum oldu Beşiktaş ve Fenerbahçe'de. Açık ve net söyleyebilirim, onlara da sorabilirsiniz, ben bugüne kadar kime karşı saygısız davrandım. Ama burada 'benim hatam yok' diye bir şey kastetmiyorum. Hata yaptıysam bana yaptığım hata söylensin. O zaman o hata üzerinde konuşayım. Ben her zaman çözüm için hazırım. Bursaspor hepimizden önemli. Benim de görevim Bursaspor'a hizmet etmektir. Henüz çalışmalarımızın karşılığını sahaya yansıtamadık. İyi çalışmak nedir; eninde sonunda sonuçla endekslidir. Baktığınız zaman 15 puan yetersiz. İstediğimiz puanları alamadık" yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, "Vicdanınız rahat mı " sorusunu Daum, "Ben önce kendime sorarım 'daha iyi ne yapabilirim ' diye. İnanın hiç böyle bir şeyin olabileceğini tahmin etmedim. Ben 60 yaşındayım çok şeyler gördüm hayatımda. 60 yaşıma rağmen ben kesinlikle hatasız değilim. Ama hatalıysam da o bana gösterilmeli" diye yanıtladı.

Daum, ara transferde takıma katkı sağlayacak oyuncular alacaklarını, Batalla gibi bir futbolcu bulamadıkları takdirde sistemi değiştireceklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı