Türkiye (Son Dakika) Batman'da 23 Nisan töreninde 'uçan balon' dehşeti: 8 yaralı

Batman'da 23 Nisan töreninde 'uçan balon' dehşeti: 8 yaralı

Paylaş
Batman'da 23 Nisan töreninde 'uçan balon' dehşeti: 8 yaralı

Batman'da Atatürk Parkı’nda yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında uçan balonların yanarak parlaması sonucu 5'i öğretmen, 1'i öğrenci olmak üzere 8 kişi yaralandı

Batman’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında balonların parlaması sonucu 8 kişi yaralandı.

Batman'daki Atatürk Parkı’nda Vali Ahmet Deniz ile Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Şevket Aksoy’un da katıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları tören, çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.





İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın günün önemine ilişkin konuşmasının ardından öğrenciler şiir okudu.


ONLARCA BALON BİLİNMEYEN BİR NEDENLE ALEV ALDI


Bu sırada, bir görevlinin taşıdığı onlarca balon, henüz belirlenemeyen nedenle parladı. Parlama sonucu, 8 kişi yaralandı.





İlk müdahaleyi Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu ile İl Halk Sağlık Müdürü Vechettin Acar’ın yaptığı yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince kentteki hastanelere kaldırıldı. Olayın ardından tören sonlandırıldı.


VALİLİK'TEN AÇIKLAMA


Batman Valiliği, 23 Nisan kutlamaları sırasında balonların patlaması ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "İlimizde Atatürk Parkında düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında uçan balonların kazara alev alması sonucu 5 öğretmen 1 öğrenci 2 vatandaşımız hafif bir şekilde yaralanmıştır" dedi.

Haberin Devamı