Gündem Batman Üniversitesi Rektörü: 'Tehdit ediliyorum'

Batman Üniversitesi Rektörü: 'Tehdit ediliyorum'

Paylaş
Batman Üniversitesi Rektörü: 'Tehdit ediliyorum'

Batman Üniversitesi Rektörü: 'Tehdit ediliyorum'

Batman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Abdüsselam Uluçam, göreve geldiği günden beni haksız ithamlara hedef olduğunu belirterek, “Batman için durmadan çalışıyorum. Belli bir kesim tarafından yıpratılıyorum. Hakaretler bir yana, tehdit bile alıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Batman Üinversitesi Rektörü Prof.Dr. Abdüsselam Uluçam, Vali Ahmet Turhan ile Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nde gazetecilerle sohbet etti. 2 yıl önce Batman Üniversitesi Rektörlüğü görevine geldiğini hatırlatan Prof.Dr. Uluçam, yaşadığı sorunları gündeme getirdi. Göreve geldiğinden bugüne dek kendisinin ve kurumunun yıpratılmaya çalışıldığını belirten Rektör Uluçam, “35 yıldır bu bölgedeyim. Artık bu bölgenin insanı oldum. Ne yazık ki, belli bir kesim tarafından hak etmediğim ithamlarla karşılaştım. Hatta tehdit bile alıyorum. Benden öncekiler de tehdit almış. Yaşananları anlamış değilim” dedi.

Haksız eleştirilerin odağı haline geldiğini söyleyen Rektör Prof.Dr. Abdüsselam Uluçam, üniversite vakıfının yaptığı ihaleler, dışarıdan öğretim görevlisi getirilmesi yönünde ağır eleştiriler ve tehditler aldığını söyledi. Tehditler konusunda Cumhuriyet Savcılığı ve Emniyet Müdürlüğü’ne geekli başvuruyu yaptığını söyleyen Rektör Uluçam, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Bu göreve gelirken ateşten gömlek giydiğimin farkındaydım. Ancak öyle tuhaf şeylerle karşılaştık ki, bizi neredeyse işimizden soğuttular. Bizim amacımız sadece Batman Üniversitesi’ni en iyi yere taşımak. Batman’ın geleceği üniversiteye endeksli. Batmanlılar geleceklerine sahip çıkmalı. Ne yazık ki, kısır çekişmelerden ötürü iş yapamaz hale geliyoruz. Neden Konya’dan öğretim görevlisi aldık diye eleştiriliyoruz. Akademisyen arayışlarımıza önce Batmanlı bilim adamlarından başladık. 54 Batmanlı bilim adamına kendim bizzat gittim. Ancak ne yazık ki, hiçbiri gelmedi. İsimleri tek tek de açıklayabilirim. Her taraftan akademisyen arayışlarımızı sürdürdük. Yoğun çabalarımızla Konya’dan akademisyen getirtebildik. Buna rağmen eleştirilmek, yükümüzü ağırlaştırıyor. Batman için durmadan çalışıyorum. Belli bir kesim tarafından yıpratılıyorum. Hakaretler bir yana, tehdit bile alıyorum.”

Rektör Prof.Dr. Uluçam, tehditler nedeniyle Ankara ve Konya’da gelecek iki profesörün de kente gelmekten vazgeçtiğini sözlerine ekledi.

Arif ARSLAN/BATMAN, (DHA)

Haberin Devamı