Gündem Batman'da 34 gravitede petrol bulundu

Batman'da 34 gravitede petrol bulundu

Paylaş
Batman'da 34 gravitede petrol bulundu

İpek Doğal Enerji Şirketi, Kozluk ilçesi Yemişlik bölgesinde 2 bin 856 metrede 34 gravitede kaliteli petrol buldu

İpek Doğal Enerji Anonim Şirketi, Batman'ın Kozluk ilçesi Yemişlik bölgesinde yaptığı petrol arama çalışmalarında Türkiye'de ender rastlanan 34 graviteli yüksek kalitede petrol buldu.

Haberin Devamı

İpek Doğal Enerji Şirketi, Kozluk ilçesi Yemişlik bölgesinde 2 bin 856 metrede 34 gravitede kaliteli petrol buldu. Sahada incelemelerde bulunan Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman'da güvenlik anlamında bir sıkıntının bulunmadığını, bunun çalışmalara da yansıdığını söyledi.

Batman'ın ham petrol üretiminin gün geçtikçe arttığını, sürekli yeni kuyuların açıldığını ve bu kuyularda yeni petrol rezervleri ortaya çıkarıldığını dile getiren Arslan, çatışmanın, kargaşanın olmadığı, insanların incinmediği ortamlarda ekonomik faaliyetlerin çok daha hızlı geliştiğini belirtti.

Batman'ın petrol çıkartma anlamında Türkiye'nin en önemli bölgesi olduğunu vurgulayan Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eldeki verilere göre yıllık 28 milyon ton petrol ithalatımız var. Petrol ithalatına karşılık, Türkiye'nin 2.5 milyon tonluk bir petrol üretimi var. Bunun 1.7 milyonu Batman'da üretiliyor.

Haberin Devamı

Türkiye'nin ürettiği petrolün yüzde 72'sinin ürettiği bölgedeyiz. Bu açıdan Batman önemli bir değer sahiptir." İpek Doğal Enerji Kaynakları A.Ş. Sondaj Koordinatörü Cem Vanlı ise 2 bin 856 metrede biten sondajın üretim faaliyetlerine geçiş aşamasında olduklarını bildirdi.

"Türkiye'de nadir olarak rastlanan 34 gravite dediğimiz son derece kaliteli güzel petrole ulaşmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşadık" diyen Vanlı, en kısa zamanda üretime geçerek ülkeye katma değer yaratma hedefinde olduklarını anlattı.

AA