Gündem Batmanlı kızların taciz feryadı

Batmanlı kızların taciz feryadı

Paylaş
Batmanlı kızların taciz feryadı

Batman'da lisede eğitim alan ve YİBO'da barındırılan kız öğrenciler okula minibüslerle gidip geldikleri için zor durumda kaldıklarını söyledi

Batman'da köylerden gelerek çeşitli liselerde eğitim alan ve barınma sorunu nedeniyle kent merkezine 10 kiloletre mesafede bulunan Hasankeyf yolu üzerindeki 75'inci Yıl Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Okulu'nda (YİBO) kalan kız öğrenciler, servis sorunu yaşadıkları gerekçesiyle sorunlarını Vali Ahmet Turhan'a anlatmak için valilik önünde toplandı.

Bazı velilerin de eşlik ettiği yaklaşık 75 kız öğrenci, 6 ay önce ödenek yokluğunun gerekçe gösterilerek Milli Eğitim Müdürlüğü'nün servisi kaldırdığını söyledi.

Öğrencilerden, Leyla Atalay, "Servis olmadığı için akşam karanlığında dağılıyoruz. Ailem köyde kalıyor. Şehir içi minibüslerinde sözlü gözlü tacizlere maruz kalıyoruz. Bu sorunu çözsünler" dedi.

20 ÖĞRENCİ OKULU BIRAKTI

Sorunlarını gazetecilerle paylaşan kız öğrenciler, "Artık eğitime devam edecek gücümüz kalmadı. 20 kız arkadaşımız servis olmadığından dolayı okulu bıraktı. Bunlardan birkaç arkadaşımız henüz 15 yaşında evlenmek zorunda kaldılar.

Daha önce servisle YİBO'dan okulumuza gidiyorduk. Servise ücret ödenmediği için bıraktı. Okuldan hava karardıktan sonra dağılıyoruz. Zaman zaman tacizlere uğruyoruz. Haydi, kızlar okuya diyorlar. Biz okumak istiyoruz ama bir servisi bile tahsis etmiyorlar" dedi.

VALİ SÖZ VERDİ

Batman Valisi Ahmet Turhan, kız öğrencilerin temsicilerini makamında kabul ederek görüştü. Öğrencilerin servis sorunu için iki hafta önceden talimat verdiğini belirten Turhan, "Batman'da yurt sıkıntısı yüzünden riski bile göz önünde bulundurarak kızların okuması için YİBO'da barındırdık. Bu geçici bir çözümdü.

Ödenek yüzünden kız öğrencilerin sıkıntıları olduğunu biliyordum. Gerekli yerlere talimat verdik. Kısa sürede çözeceklerdir" dedi. Vali Turhan'dan sorunlarının çözümü yönünde söz alan kız öğrenciler daha sonra dağıldı.

Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN (DHA)