Siyaset Batum: CHP'nin adaylarını soruyorlar, sakın inanmayın
Paylaş
Batum: CHP'nin adaylarını soruyorlar, sakın inanmayın

Batum: CHP'nin adaylarını soruyorlar, sakın inanmayın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, "CHP’nin adaylarını soruyorlar. Sakın inanmayın, moralinizi bozmayın. Yok Ergenekon, yok mergenekon, yok gergenekon.... CHP hep birlikte, pırıl pırıl, Atatürk’e, cumhuriyete, 6 oka, Atatürk ilkelerine ve devrimlerine inanan kadrosuyla karşınızda" dedi.

Haberin Devamı

CHP Eskişehir 1. sıra milletvekili adayı da olan Batum, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, CHP ailesinin çok değerli üyelerini bugün bir arada görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, bu birlik ve beraberliği devam ettirmek istediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’i Anadolu’nun en güzel kentlerinden biri haline getirdiğini ifade eden Batum, şöyle konuştu:

"Bizler de Eskişehir’i hep beraber AKP’nin milletvekili çıkartamadığı bir il yapacağız. Bugün Eskişehir’den seçim startını verirken, paraşütle gelen ve bir daha kente uğramayan bir milletvekili olmayacağımın sözünü veriyorum. Diğer bütün aday arkadaşlarım gibi sizlerin yanında olan, sorunlarınızı, sıkıntılarınızı, taleplerinizi genel merkeze ve Meclis’e aktaran, duyuran ve sizlerle sorunları yaşayan bir milletvekili olacağıma söz veriyorum."

Haberin Devamı

-"İNANDIĞIMIZ, GÜVENDİĞİMİZ KURUMLARI ORTADAN KALDIRDILAR"-

Batum, milletvekili adaylarının belirlenmesinin ardından sonra televizyonları izlediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:
"AKP iktidarı yalanlar dünyası yarattı. Bu dünyada hepimize, Türkiye’ye, Atatürk Cumhuriyeti’ne bir elbise giydirmeye çalıştılar. Türkiye’de var olan büyüklerimizin göz nuruyla, el emeğiyle, alın teriyle, kanla, gözyaşıyla kurduğu ne kadar kurum varsa, hepsini ortadan kaldırmaya çalıştılar. ’Yargı’ dediler mahvettiler. ’Ordu’ dediler ortadan kaldırmaya çalıştılar. YGS, KPSS... İnandığımız, güvendiğimiz, üzerine titrediğimiz ne kadar kurum varsa, hepsini ortadan kaldırdılar. Bu ülkenin polislerini alırken, cemaatin polislerini almak için hile yaptılar, ne oldu? Ortaya çıktı, sınav iptal edildi. Kime ne oldu? Ortada bir tane adam var mı? Hangi dershanede kimi var? Kimin dershanesiymiş? Kim dağıtmış? Sınavda hilecilik yaptılar, sonra o hileyi yapanlar sınava giren çocuklarmış gibi kaleminin içine baktılar. Yok ceketinin içine baktılar, astarlarını söktüler. Sanki üç çocuk birleşmiş hile yapmış gibi..."

-"AKP İKTİDARINI LAYIK OLDUĞU YERE GÖNDERECEĞİZ"-

Haberin Devamı

"Dün cumhuriyet tarihinin en önemli olaylarından birini gördük. Ordu’da ilk kez net belgeleriyle ve kasetiyle bir belediye başkanı, bir milletvekili, bir iş adamı oturup herkesin gözü önünde paraları paylaşıyorlar, desteleri çıkartıyorlar, ’bu senin, bu benim’ diyorlar" şeklinde konuşan Batum, basın toplantısıyla bunu açıkladıklarını hatırlattı. Süheyl Batum, "Galiba basın da ’bunu vermeye gerek yok. AKP iktidarından bu vaka-i adiye oldu. Herkes yapıyor bunu’ gibi düşündü" şekilnde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, "kim, neden, nereden aday olmuş? Şunu neden buradan koymuşlar?" yönünde tartışmaların olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkede bir kişi Türkiye Cumhuriyeti halkını kin ve düşmanlığa sevk etmekten, din ve ırk gözetmek suretiyle birbiri aleyhine düşmanlığa sevk etmekten mahkum oldu. Kesin hüküm giydi. Öyle ’şiir okudum’ falan değil. ’Dinsizler, dinliler’ diye bölerek, birbirleri aleyhine kine ve düşmanlığa sevk etmekten mahkum oldu. O adam tuttu, Başbakan oldu. Siz soran duydunuz mu? Aa, ’bu aday böyle, bu aday böyle değil’ diye 2002’de. Bu ülkede Madımak’ta, Sivas’ta tarihin en önemli facialarından birisi yaşandı. 33 aydını, yazarı ve çizeri diri diri yaktılar. Bu yakanları savunan avukatların tamamı bir partide bakan ve milletvekili oldu. İşte Hayati Yazıcı, işte milletvekilleri. Hepsinin AKP’de birleşmesi tesadüf olabilir mi? Kimse bunu çıkıp sormadı. CHP’nin adaylarını soruyorlar. Sakın inanmayın, moralinizi bozmayın. Yok Ergenekon, yok mergenekon, yok gergenekon... CHP hep birlikte, pırıl pırıl, Atatürk’e inanan, Atatürk Cumhuriyeti’ne inanan, altı oka inanan, Atatürk ilkelerine, Atatürk devrimlerini inanan kadrosuyla karşınızda. Bu kadro Atatürk Cumhuriyeti’ni yeniden kuracaktır."

Haberin Devamı

Bu yolda Eskişehir’de kapısı çalınmayan tek ev bırakmayacaklarını anlatan Batum, "Burada AKP tek milletvekili çıkartırsa, anlayalım ki bir eve eksik girmişiz. İki milletvekili çıkartırsa çok az eve girdiğimizi anlayalım. İki milletvekili bile çıkartırsa, biz işimizi yarım yapmışız demektir. Bütün evlere girecek bir sistem uygulayacağız. Hep birlikte çalışacağız" dedi.

Haberin Devamı

Toplantıya, Büyükerşen, merkez Tepebaşı ilçe Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İl Başkanı Erman Gölet ve çok sayıda partili katıldı.