Siyaset Batum: Hiçbir çalışma yapmıyoruz
Paylaş
Batum: Hiçbir çalışma yapmıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Batum'dan, gündemdeki yasal düzenleme hakkında "Hiçbir çalışma yapmıyoruz" açıklaması gelirken, CHP MYK da değerlendirme için toplandı

CHP’den milletvekili seçilen Balbay’ın tahliye talebi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce reddedilmişti.

Haberin Devamı

Avukatların bu karara itiraz ettikleri İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de, itirazı kabul etmedi. Kararı oy birliği ile alan mahkeme, gerekçe olarak "kuvvetli suç şüphesinin devam etmesini" gösterdi.

CHP'den yemin krizinin çözümünde ilk adres mahkemeden çıkacak karar gösterilmiş, ret kararı olması durumunda da yasal düzenlemenin gündeme gelebileceği belirtilmişti. Ancak Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, mahkemenin ret kararı sonra, "Biz en güzel yasayı yapsak da bunu Hükümete getirsek de geçiremeyiz" dedi ve hiçbir çalışma yapmadıklarını açıkladı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Mustafa Balbay'ın tahliye talebinin reddine yapılan itirazı kabul etmemesine ilk yorumu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin yaparken, önemli açıklama Süheyl Batum'dan geldi.

Haberin Devamı

Tutuklu vekillerin durumuyla ilgili CHP tarafından Meclis'e sunulması gündemde olan yasal düzenleme hakkında Batum, "Hiçbir çalışma yapmıyoruz. Biz en güzel yasayı yapsak da bunu Hükümete getirsek de geçiremeyiz" şeklinde konuştu.

"NASIL ADALET BAKANI OLMUŞ"

"Sebahat Tuncel için hangi kanun çıkarıldı da şimdi kanun çıkarmaktan bahsediliyor? Bu tutukluluk değil, tutsaklıktır, rehin alma operasyonudur. Adalet Bakanı nasıl Ogün Samast benzetmesi yapar? Ne alakası var, bu adam nasıl Adalet Bakanı olmuş. Bunları anlayabilecek bir bakan olsaydı AK Parti'nin Adalet Bakanı olmazdı'' diyen Batum, mahkemenin ret kararıyla ilgili olarak da, ''Uluslararası hukuku uygulamak zorundasınız. Siz burada 102. maddeye göre karar verme yetkiniz yok. Bu hakimlere anayasanın, evrensel hukukun, AİHM kararlarının hatırlatılması lazım" ifadelerini kullandı.

CHP MYK TOPLANDI

Öte yandan, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda, son gelişmelerin değerlendirileceği belirtildi.

TEKİN: İNTİKAM DUYGUSUYLA...

Bu arada mahkemenin ret kararıyla ilgili konuşan bir diğer isim de Gürsel Tekin oldu.

''İntikam duygusuyla verilecek karardan sürpriz beklemek mümkün değildir'' diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı, "'Biz kararımızdan vazgeçmeyeceğiz, başka bir şey beklemeyin. Haklı davamızda mücadelemize devam edeceğiz. Bu Silivri mücadelesi değil, özgürlük ve demokrasi mücadelesidir'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"BÖYLE İKİ YÜZLÜLÜK OLMAZ"

Tüm haksızlığa uğrayan milletvekillerinin hakkını aradıklarını belirten Tekin, ''Millet iradesi diyenlere millet iradesinin ne olduğunu hatırlatacağız. Biz yargıya hiç hakaret etmedik. Geçmişte bu yargı kararlarına iktidarın tutumunu biliyoruz. Sizinle ilgili bir karar olunca millet iradesi diyeceksiniz, başkası olunca hukukun üstünlüğü diyeceksiniz. Böyle iki yüzlülük olmaz. Biz bir yasa çalışması yapmıyoruz'' diye konuştu.