Eğitim - Kariyer BAU CO-OP ile okurken çalışma imkanı

BAU CO-OP ile okurken çalışma imkanı

Paylaş
BAU CO-OP ile okurken çalışma imkanı

Bahçeşehir Üniversitesi’nde (BAU) 8 yıldır uygulanan CO-OP Eğitim Modeli, öğrencilerin bir yandan iş tecrübesi edinirken diğer yandan iş dünyasına geçişlerini kolaylaştırıyor

ABD’nin ve dünyanın önde gelen üniversitelerinde uzun yıllardır başarıyla uygulanan CO-OP (Cooperative Education), Türkiye’de Bahçeşehir Üniversitesi’nde (BAU) 8 yıldır uygulanıyor. CO-OP, gençlerin iş dünyasını henüz üniversite sıralarında yakından tanımaları amacıyla tasarlandı.

GERÇEK İŞ DENEYİMİ

Ekonomik katma değeri yüksek, sürdürülebilir ve tüm paydaşlar için kazan-kazan felsefesine dayanan CO-OP ile öğrenciler okurken çalışıyor, gerçek iş deneyimi kazanıyor. Birebir partner firmalardan aldıkları markalı dersler ve kişisel gelişim programlarıyla iş hayatına hazırlanıyorlar. CO-OP Eğitim Modeli, öğrencilerin bir yandan iş tecrübesi edinirken diğer yandan iş dünyasına geçişlerini kolaylaştırıyor. Öğrenciler, çalışma süresi içerisinde kendini gösterme ve mezun olduğunda direkt CO-OP yaptığı firmada iş bulabilme şansı buluyor. CO-OP partner firmalarının da aynı şekilde, COOPER'larının arasından çalışanlarını seçebiliyor.

CO-OP MARKALI DERSLER

Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin partner firmalarda çalışmalarının yanı sıra CO-OP’un tüm dünyadaki modellerden farklılaşan bir yanı da markalı dersler. Bu dersler sayesinde, iş dünyasının üniversiteye girebilmesi için tüm kapılar açılıyor. Öğrenciler, CO-OP Markalı Dersler adı altında tamamen profesyonel ekiplerce hazırlanan ve partner firmalarca açılan alana yönelik butik dersler alma şansına sahip oluyorlar. Markalı dersler vasıtasıyla öğrenciler sektörel trendleri ve yenilikleri takip etme, firmalar ise akademik dünya ile işbirliği fırsatına kavuşuyor.

YETENEK HAVUZU

CO-OP ile iletişimde bulunan BAU’nun geniş öğrenci portföyünde yetenekleri ile fark yaratan öğrenciler, değerlendirme süreçlerinden geçirilerek yetenek havuzunda toplanıyor. Bu öğrencilerin yetkinlikleri ve farklılaştıkları özelliklerine göre partner firmalarla tanışmaları ve buluşmaları sağlanıyor. Girişimci yönü güçlü öğrencilerin ise Kuluçka Merkezi’ne yönlendirmeleri yapılıyor.

Haberin Devamı