Ekonomi BauMax kadınlara sordu erkekler için mağaza açtı

BauMax kadınlara sordu erkekler için mağaza açtı

Paylaş
BauMax kadınlara sordu erkekler için mağaza açtı

Türk kadınlarından, erkeklerin tamir yapmayı bilmediğini öğrenen yapı market zinciri BauMax, özel mağaza konseptiyle Samsun'dan Türkiye'ye girdi

Avusturyalı yapı marketi BauMax, Türkiye pazarına Samsun’dan giriş yaptı. BauMax, 25 milyon euro’luk yatırımla Türkiye’deki ilk mağazasını, bugün Samsun’da hizmete açıyor.

Haberin Devamı

Yılın üçüncü üç ayında İzmit’e, yıl sonunda İstanbul Avcılar’a mağaza açacaklarını söyleyen BauMax Başkanı Martin Essl, 2019’a kadar da 50 market açıp 1 milyar euro yatırım yapacaklarını belirtti. Essl, “14 bin metrekare alana sahip marketteki ürünlerin üçte ikisi yerli firmalardan alınacak” diye konuştu.

TÜRKLER ‘UCUZU’ İSTİYOR

Firma, Türkiye’ye gelmeden önce yaklaşık 5 yıl süren bir araştırma yapmış. “Birçok şehre gittik. Evlere, binalara baktık, insanlarla, inşaatçılarla konuştuk” diyen BauMax Türkiye Genel Müdürü Jörg Bierlein da şöyle konuştu:

“Baktık ki burada insanlar apartmanlarda yaşıyor ve çok ucuz fiyata önem veriyor. Alışverişi kadınlar yönlendiriyor. Kadınlar ‘Eşim hiçbir şey yapmıyor, usta çağırmam gerekiyor’ diyor. Biz bunları Türk kültürü olarak aldık ve buraya özel bir konsept hazırladık.”

Haberin Devamı

‘KENDİ İŞİNİ KENDİN YAP’ KURSU AÇACAK

8 ülkede, 143 marketi ve 10 bin çalışanıyla faaliyet gösteren BauMax, ay bazlı en az 5000 ürünü karşılaştırarak Türkiye’de en ucuz konseptini korumayı planlıyor. Markette, toptancı ve profesyoneller için özel personel yer alacak.

İç dekorasyon, boya, aydınlatma, ev tekstili, fayans, tesisat aletlerin yer aldığı BauMax mağazalarında ayrıca, kendi işini kendisi yapmak isteyenlere kurslar düzenlenecek. Tamirat ve tadilat işleri ile kendisi uğraşmak istemeyenlere de market destek verecek.