Kültür - Sanat Bausch + Lomb, İstanbul Maratonu'nda görme engelliler yararına koştu!
Paylaş
Bausch + Lomb, İstanbul Maratonu'nda görme engelliler yararına koştu!

Dünya'nın önde gelen görme sağlığı şirketlerinden Bausch+Lomb Vodafone İstanbul Maratonu'nda ''İyi ki koşuyorsun ses oluyorsun, iyi ki koşuyorsun yol gösteriyorsun'' sloganıyla görme engelliler yararına koştu!

Merkez ofis ve saha çalışanlarından 20 kişilik gönüllü koşu takımıyla Altı Nokta Körler Vakfı yararına Vodafone İstanbul Maraton’una katılan Bausch + Lomb, Şirket içinde başlattığı kampanya aracılığı ile bağış toplayarak görme engelli bireylerin bağımsızlığı için destek oldu.

Bausch + Lomb İnsan Kaynaklar Direktörü Aybike Budak Şener; “Kampanya kapsamında amacımız; koşu takımımız adına oluşturacağımız kampanya aracılığı ile toplayacağımız bağışlarla, görme engelli bireylerin bağımsızlığı için en önemli araç olan Beyaz Baston’u ve bilgiye erişimlerinin temel unsurlarından biri olan Sesli Kitap’ları, ücretsiz olarak isteyen kişilere sağlamaktır.” yorumunda bulundu.



Bausch + Lomb Hakkında:

Bir Valeant Pharmaceuticals Inc. ıştiraki olan Bausch + Lomb insanların görme yeteneğini korumaya, geliştirmeye ve tedavi etmeye odaklanan öncü bir global göz sağlığı kuruluşudur. Bausch + Lomb; kontak lens ve lens bakım ürünleri, suni gözyaşları (Artelac), göz bakım ürünleri (Eyes ve TheraPearl), göz cerrahisi tıbbi cihazları ile ilgilenmektedir. Endüstrideki en kapsamlı ürün portföylerinden birini geliştirerek, üreterek ve pazarlayarak 100’den fazla ülkede faaliyet göstermektedir.


Altı Nokta Körler Vakfı Hakkında:

Altı Nokta Körler Vakfı, körlerin eğitilmesi, rehabilite edilmesi, işyerlerine yerleştirilmesi ve iş hayatında verimli hale getirilmesi, körlüğün önlenmesi ve sorunları doğrultusunda kamuoyu oluşturulması amacıyla çalışmalar yapmak üzere kurulmuştur.

Haberin Devamı