Siyaset Baydemir bombadan kurtulmuş
Paylaş
Baydemir bombadan kurtulmuş

Osman Baydemir'in Tunceli Belediye binasında dün zaman ayarlı plastik patlayıcı bulundu

DEPODA BULUNDU

Haberin Devamı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, geçen cumartesi Tunceli’de düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ne katılmıştı. Baydemir, öğle saatlerinde Tunceli Belediye binasının 5’inci katındaki konferans salonunda tartışma yaratan ‘bayrak ve özerklik’ konuşmasını yapmıştı.

Beş katlı belediye binasının 3’üncü katındaki depoda dün sabah bulunan paketten pil, kablo ve patlayıcı çıktı. Bomba uzmanları C-4 ve A-4 tipi plastik patlayıcıdan oluşan 250 gram ağırlığındaki bombanın zaman ayarlı olduğunu belirledi.

KANA BULAYACAKLARDI

Bombanın zaman ayarı, Baydemir’in binada bulunduğu saatlerde patlayacak şekilde ayarlanmıştı. Ancak zaman ayarını yapan saatin pili bittiği için bombanın patlamadığı anlaşıldı. Bomba patlasaydı festival nedeniyle binlerce kişinin bulunduğu bina ve çevresinde bir facia yaşanacaktı.

Haberin Devamı

Polis, etkisiz hale getirdiği bombayı incelemeye aldı. Tunceli Belediye Başkanı BDP’li Edibe Şahin, “Güvenlik kameramız ve X-Ray cihazımız yok. Kapılarımız 24 saat açık” dedi. Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen ise “Bombanın mekanizmasını çalıştırmaya yarayan pil, bulunması gereken yuvada değil, paketin yanındaydı” diyerek iddiaları yalanladı.

Ferit DEMİR/DHA