Siyaset Baydemir'den ayetli yanıt
Paylaş
Baydemir'den ayetli yanıt

Baydemir, dün Cemil Çiçek'e Taha Süresi'nin 71'inci Ayeti'ni okumasını önerdi

ÖZERKLİK İSTEMİŞTİ

Haberin Devamı

BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir geçen cumartesi Tunceli’de katıldığı panelde Türkiye toprakları içinde özerk bir Kürdistan kurulmasını isteyip, “Belediye binamızın önünde ay-yıldızlı Türk bayrağımızla sarı-kırmızı-yeşil bayrağımız dalgalansa ne olur?” demişti.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de “Organları yer değiştiren bir adam da yerli yersiz konuşmuş yine” diyerek Baydemir’e tepki göstermişti.

‘SORUNUN ÇÖZÜMÜ BUDUR’

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise “Birinin organı yer değiştirmişse o da sizin Rize Belediye Başkanınızdır” diyerek Kürt kuma öneren Halil Bakırcı’yı işaret etmişti. Baydemir dün de “Lafı daha fazla dolandırmanın anlamı yok. Kürt sorununun çözümü budur” diyerek önerisini tekrarladı.

Haberin Devamı

Baydemir, “Genel Başkan Demirtaş gerekli yanıtı verdi” dediği Çiçek’e şöyle seslendi: “Sayın Çiçek ve özellikle de bakanlara Kur’dan’daki Taha Süresi’nin 71’inci Ayeti’ni okumalarını öneriyorum.”

TAHA SURESİ 71. AYET

Musa Peygamber döneminde Mısır’da insanlara zulüm eden Firavun’u anlatan ayet şöyle: (Firavun) dedi ki: “Ben size izin vermeden önce ona inandınız öyle mi? Şüphesiz o, size büyüyü öğreten büyüğünüzdür. O halde ben de sizin ellerinizi ve ayaklarınızı çapraz olarak keseceğim ve sizi hurma dallarında sallandıracağım. Siz de elbette, hangimizin azabı daha şiddetliymiş ve daha sürekliymiş öğrenmiş olacaksınız.”