Siyaset Baydemir'den mayınlı saldırıya tepki
Paylaş
Baydemir'den mayınlı saldırıya tepki

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Hakkari'de 9 kişinin yaşamını yitirdiği mayınlı saldırıyı şiddetle kınadığını ve lanetlediğini söyledi

Diyarbakın Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 116 okulun suyunun kesilmesine ilişkin belediye binası önünde basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin Hakkari’de mayınlı saldırı sonucu 9 kişinin yitirmesine ilişkin tepkisini sorduğu Baydemir şöyle yanıt verdi: “Kürtçe'de ‘Allah bu ateşe bir su döksün ve artık hiçbir annenin yüreği yanmasın’ sözü vardır.

Hakikaten bu ateşin sönmesi lazım. Bu ateşin söndürülmesi lazım. Ne zaman ki bu Kürt sorununda müzakere, diyalog zeminine yakınlaşır, yaklaşırsa karanlık eller devreye giriyor.

MİNİBÜS MAYINA ÇARPTI: 9 ÖLÜ

Hakkari’de olduğu gibi. Şiddetle kınıyorum. Lanetliyorum. Olamaz böyle bir şey. Tam müzakere, diyalog, uzlaşı olacak. ‘Kardeş kanının akıtılmaması için bir zemin yaratıldı’ diyeceğimiz bir atmosfer içerisinde, 10 insanımızı yitirdik.

3 insanımız yaralı. Hakikaten kabul edilemez bir durum. Dolayısıyla hangi derin güç ve hangi derim otorite bu eylemi gerçekleştirmiş ise bunun açığa çıkması lazım. Hakkari’de 9 militanın yaşamına kastedilmesini de bu çerçeve de ele aldığımı ifade etmek istiyorum. Bunlar olmamalı.”

MERMER OCAĞI BASKININA TEPKİ

Diyarbakırlı iş adamı ve Diyarbakır Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Raif Türk’ün mermer ocağının PKK’lılar tarafından basılıp kundaklanmasına ilişkin bir diğer soruya Baydemir, büyük bir üzüntü duyduğunu ve saldırıyı ‘kabul edilemez’ bulduğunu söyledi.

Cem EMİR-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR (DHA)

Haberin Devamı