Siyaset Baydemir'e çöpçü sorgusu KCK iddianamesine girdi
Paylaş
Baydemir'e çöpçü sorgusu KCK iddianamesine girdi

Osman Baydemir'in, 'Öcalan'a özgürlük' eylemlerine destek vermediği gerekçesiyle PKK'nın gizli sivil yapılanması KCK tarafından yargılandığı iddialarını reddetti

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Haberin Devamı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in, ‘Öcalan’a özgürlük’ eylemlerine destek vermediği gerekçesiyle PKK’nın gizli sivil yapılanması KCK tarafından yargılandığı ve ‘uyarı’ cezasına çarptırıldığı iddia edilmişti.

Baydemir’in, sözde savcı Ümit Aydın ve sözde hakim Seda Akbaş Can ile yaptığı görüşmenin ses kayıtları ortaya çıkmıştı. Baydemir’i sorgulayan Ümit Aydın’ın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde temizlik işçisi olduğu belirlenmişti.

Osman Baydemir’in bu konuyla ilgili olarak geçen ay savcılığa ifade verdiği öğrenildi. Baydemir ifadesinde, yargılandığı ve ceza aldığı iddialarını reddetti.

'X ŞAHSI YARGILADILAR'

Diyarbakır Savcılığı’nın KCK operasyonu ile ilgili iddianamesinde adı “X” şahıs olarak geçen Baydemir’i sorguladıkları iddia edilen Sada Akbaş Can ve Ümit Aydın hakkında da yakalama kararı çıkarıldığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

İddianamede, KCK’nın sözde mahkeme kurarak Baydemir’i, PKK tarafından düzenlenen “Sayın Öcalan” kampanyasına imza atmadığı için yargıladıkları belirtiliyor.

İddianamede yer alan ses kayıtlarında Seda Akbaş Can ve Ümit Aydın, Baydemir’e uyarı cezasını tebliğ ediyor ve 30 gün içinde itiraz edebileceğini belirtiyor. Baydemir, itiraz etmeyeceğini söylese de karardan hoşnut olmadığını yaptığı açıklamalarla gösteriyor.