Spor Bayer Leverkusen farkı kapatıyor

Bayer Leverkusen farkı kapatıyor

Paylaş
Bayer Leverkusen farkı kapatıyor

Bundesliga'da 29. hafta sonunda lider Borussia Dortmund ile takipçisi Bayer Leverkusen arasındaki puan farkı 5'e düştü

Borussia Dortmund, deplasmanda Hamburger SV’a karşı Ruud van Nistelrooy’un 39. dakikada penaltıdan attığı gol ile 1-0 geriye düştüğü maçta, 90 2’de Jakup Blaszczykowski’in golü ile 1-1’lik eşitliği sağladı.

HAFTANIN SONUÇLARI VE PROGRAMI

Son dakikada Hamburg deplasmanından 1 puanla ayrılan Dortmund, puanını 66’ya çıkardı ve liderliğini sürdürdü.

LEVERKUSEN TAKİPTE

Bayer Leverkusen, sahasında St. Pauli karşısında 66. dakikada Stefan Kiessling ve 77. dakikada Lars Bender’in golleri ile 2-1 galip ayrıldı.

St. Pauli’nin tek golü 58. Charles Takyi’den geldi. Puanını 61’e çıkaran Bayer Leverkusen, lider Brossia Dortmund’u 5 puan geriden takip ediyor.

BERABERLİK SONRASI VAN GAAL GÖNDERİLDİ

Deplasmanda FC Nürnberg ile 1-1 berabere kalan Bayern Münih, 52 puanla 4. sıraya düşmesi ile teknik direktör Louis van Gaal’in görevine son verdi. Bayern Münih yönetimi, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılma hedefinin tehlikeye girdiği görüşünü savundu.

Mainz 05’i sahasında Didier Ya Konan ve Sergio Pinto’nun golleri ile 2-0 yenen Hannover, puanını 53’e çıkardı ve 3. sıraya yükseldi. Puan cetvelinde 45 puanı bulunan Mainz 5. sırada yer alırken, 43 puana sahip FC Nürnberg 6. sırada bulunuyor.

KÖLN'E AĞIR DARBE: 5-1

Düşme hattına bulunan Borussia Mönchengladbach, sahasında FC Köln’ü 5-1 yenerek, ligde kalmak için yeniden umutlandı. Borussia Mönchengladbach, 28 puanı bulunan St. Pauli’nin ardından 26 puanla 18. ve son sırada yer alıyor.

Schalke 04’e Jose Jurado’nun golü ile 1-0 mağlup olan Wolfsburg, 28 puan ve averajla 16. sırada kaldı. Ligde alt sıralarda yer alan iki takım arasında oynanan karşılaşmada FC Kaiserslautern, deplasmanda Stuttgart’ı 4-2 yendi.

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışında gol sayısını 20’e çıkaran Freiburg’lu Papiss Demba Cisse ilk sırada yer alırken, 19 gol atan Bayern Münih’li Mario Gomez ikinci, Eintracht Frankfurt’lu Theofanis Gekas da 16 golle üçüncü sırada bulunuyor.

Haberin Devamı