Spor Bayer Leverkusen rekora koşuyor

Bayer Leverkusen rekora koşuyor

Paylaş
Bayer Leverkusen rekora koşuyor

Bayer Leverkusen, 23. hafta sonunda yenilmezlik unvanını koruyarak, bu alanda Bayern Münih'in 1988-89 sezonundaki rekoruna ortak oldu

Bundesliga'nın 23. haftasında, ligin zirvesinde bulunan takımlar puan kaybetti. Bayer Leverkusen, 23. hafta sonunda yenilmezlik unvanını koruyarak, bu alanda Bayern Münih’in 1988-89 sezonundaki rekoruna ortak oldu.

Bayern Münih’in o dönemdeki teknik direktörü bu sezon Bayer Leverkusen’i çalıştıran Jupp Heynckes’di. Bayer Leverkusen, deplasmanda Werder Bremen karşısında Eren Derdiyok’un golü ile 29. dakikada 1-0 öne geçmesine rağmen ev sahibi takım 34. dakikada Claudio Pizarro ile 1-1’lik eşitliği sağladı.

İlk yarısı bu sonuçla sona eren mücadelede konuk takım, karşılaşmanın 57. dakikasında Toni Kroos’un attığı gol ile yeniden öne geçerek durumu 1-2 yaptı. Karşılaşmanın bu sonuçla bitmesi beklenirken, Werder Bremen, maçın uzatma dakikalarında Per Mertesacker’in attığı gol ile 2-2’lik eşitliği sağladı ve maç bu sonuçla sona erdi.

İLKAY, BAYERN MÜNİH'İ YIKTI

Bayern Münih, deplasmanda Nürnberg ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 38. dakikasında Thomas Müller’in golü ile 1-0 öne geçen Bayern Münih, maçın 54. dakikada Türk oyuncu İlkay Gündoğan’ın golüne engel olamadı ve ligde 9 maçlık galibiyet serisinden sonra ilk kez puan kaybetti.

Fransız oyuncu Franck Riberey’nin sakatlığı nedeni ile yer almadığı maçta milli futbolcu Hamit Altıntop, Arjen Robben’in yerine ikinci yarıda oyuna girdi. Bayern Münih, puan cetvelinde 49 puanla 2. sırada yer alıyor.

SCHALKE TAM GAZ İLERLİYOR

Felix Magath’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Schalke 04, son lig şampiyonu ve Magath’ın eski takımı olan Wolfsburg’a 2-1 yenildi.

Schalke 04’ün golünü Kevin Kuranyi atarken, Wolfsburg’un gollerini Grafite kaydetti. Ligde 45 puanla 3. sırada yer alan Schalke 04’ü takip eden Hamburg, sahasında Eintracht Frankfurt ile 0-0 berabere kaldı ve puanını 40’a yükseltti.

HAFTANIN SONUÇLARI

Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach: 2-2
Nürnberg - Bayern Münih: 1-1
Köln - Stuttgart: 1-5
Borussia Dortmund - Hannover: 4-1
Hamburg - Eintracht Frankfurt: 0-0
Mainz 05 - Bochum: 0-0
Freiburg - Hertha Berlin: 0-3
Wolfsburg - Schalke 04: 2-1
Werder Bremen - Bayer Leverkusen:2-2

GELECEK HAFTANIN PROGRAMI

26 Şubat Cuma
Schalke 04-Borussia Dortmund

27 Şubat Cumartesi
Hertha Berlin - Hoffenheim
Mainz 05 - Werder Bremen
Stuttgart - Eintracht Frankfurt
Borussia Mönchengladbach - Freiburg
Bochum - Nürnberg
Bayer Leverkusen - Köln

28 Şubat Pazar
Hannover - Wolfsburg
Bayern Münih - Hamburg

3

Haberin Devamı