Spor Bayern Münih şampiyonluğu kutladı

Bayern Münih şampiyonluğu kutladı

Paylaş
Bayern Münih şampiyonluğu kutladı

Bundesliga'da averajla şampiyonluğu büyük ölçüde garantileyen Bayern Münih, Hertha Berlin'i 3-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etti

Sezonun 34. ve son haftasında, 2. lige düşmesi daha önce kesinleşen Hertha Berlin’e karşı deplasmanda oynayan Bayern Münih, ilk yarıda Ivica Olic’in 20. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.

İlk yarı bu skorla sonuçlandı. Karşılaşmanın 2. yarısında Adrian Ramos, 60. dakikada Hertha Berlin’in beraberlik golünü kaydetti.

Arjen Robben’in 74 ve 87. dakikalarda kaydettiği 2 golle 3-1 öne geçen Bayern Münih, maçtan bu skorla galip ayrıldı ve toplam 70 puanla lig şampiyonu oldu.

Ligin 18. ve son sırasında bulunan Hertha Berlin ise 24 puanla 2. lige düştü.

SCHALKE 04 İKİNCİLİKLE YETİNDİ

Mainz 05 ile deplasmanda golsüz berabere kalan Schalke 04, 65 puanla ikinci olurken, sahasında Hamburg ile 1-1 berabere kalan Werder Bremen, 61 puanla 3. sırada yer aldı.

BOCHUM KÜME DÜŞTÜ

Sahasında Hannover 96’ya 3-0 yenilen Bochum ise 28 puanla Hertha Berlin’in ardından 2. lige düşen diğer bir takım oldu.

FC Köln’ü sahasında 1-0 yenmeyi başaran Nürnberg, 31 puanla düşme hattında bulunuyor. Nürnberg, Bundesliga’da kalabilmek için 2. ligin üçüncüsü olacak takımla 2 baraj maçı oynayacak.

Wolfsburg’un, sahasında Eintracht Frankfurt’u 3-1 yendiği karşılaşmada, Frankfurt’un tek golü 86. dakikada Halil Altıntop’tan geldi.

Bayern Münih, ligde 2. olan Schalke 04 ile birlikte Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek. Üçüncü olan Werder Bremen, Şampiyonlar Ligi’nde yer alabilmek için eleme maçları oynayacak.

GOL KRALI YİNE WOLFSBURG'TAN

Bundesliga’nın gol kralı 22 golle Edin Dzeko (Wolfsburg) olurken, kendisini 21 golle Stefan Kiessling (Bayer Leverkusen) ve 19 golle Lucas Barrios (Borussia Dortmund) izledi.

Geçtiğimiz yıl da, Bundesliga gol kralı, Wolfsburg'tan Brezilyalı Grafite olmuştu.

Haberin Devamı