Spor Bayern Münih'in zirve inadı

Bayern Münih'in zirve inadı

Paylaş
Bayern Münih'in zirve inadı

Bundesliga 15. hafta karşılaşmalarında Bayern Münih sahasında Mönchengladbach'ı 2-1 mağlup etti ve zirve yarışında iddialı olduğunu gösterdi

HANNOVER-BAYER LEVERKUSEN: 0-0

Bayer Leverkusen, Hannover deplasmanında golsüz berabere kaldı. İlk yarıda Hannover üstün futboluyla alkış toplarken 15. dakikada Leverkusen'in İsviçre milli golcüsü Eren Derdiyok'la mutlak bir fırsatı gole dönüştüremedi.

İkinci yarıda Hannover atak bir futbol sergilerken, Leverkusen yakaladığı kontra ataklarını gole dönüştüremedi. Sahadan golsüz beraberlikle 1 puanla ayrılan Leverkusen 31 puanla liderlik koltuğunu ise korumasını bildi.

BAYERN MÜNİH- MÖNCHENGLADBACH: 2-1

Bundesliga'nın rekortmen şampiyonu Bayer Münih evinde Borussia Mönchengladbach'ı zorda olsa 2-1 mağlup etti. 18 kişilik kadroda bulunmayan Hamit Altıntop'un tribünden izlediği karşılaşma 2010 Dünya Kupası'nın topu Jabulani ile oynandı.

Allianz Arena'yı dolduran 69 bin kişinin izlediği maçta 18. dakikada Mario Gomez Bayern'i 1-0 öne geçirdi. 28. dakikada Mönchengladbach Bruwers ile beraberliği sağladı. 75. dakikada Badstuber'in serbest vuruştan kaydettiği golle maçın skoru belirlendi.: 2-1.

HAMBURG-HOFFENHEİM: 0-0

Hamburg ise sahasında Hoffenheim ile golsüz berabere kaldı. HSH Arena'da her iki takımda eksik kadrosuyla mücadele ederken seyirciler gol sevinci göremedi.

Erdinç Sözer'in yardımcı antrenörlük yaptığı Hamburg'da yedekler arasında bulunan genç Türk yetenekleri Tunay Torun ve Tolgay Arslan forma şansı bulamadı. Zirve yolunda iki önemli puan kaybeden Hamburg 25 puanla 4. sıradaki yerini ise korudu.

DORTMUND-NÜRNBERG: 4-0

Nuri Şahin'li Borussia Dortmund kendi seyircisi önünde ligin yeni ekiplerinden FC Nürnberg'i farklı mağlup etti.: 3-0. 74 bin kişinin izlediği Signal İduna Park'ta 8. dakikada Grosskreutz'un kaydettiği golle Dortmund skoru 1-0 yaptı. 13. dakikada Barrios ve 36. dakikada Zidan'dan gelen gollerle fark üçe çıktı: 3-0.

Nuri Şahin'in başarılı futboluyla alkış topladığı maçın 62. dakikasında Hummel kafayla topu dördüncü kez Nürnberg fileleriyle buluşturdu: 4-0. 8 maçtan beri ligde yenilgi yüzü görmeyen Dortmund 24 puanla 7. sıraya yükseldi.

WOLFSBURG-FREİBURG: 2-2

Wolfsburg, Freiburg karşısında yenilgiden zor kurtuldu: 2-2. Freiburg golcüsü İdrissou'nun 19. dakikada kaydettiği golle 1-0 öne geçti. 27. dakikada Freiburglu Bastians topu kendi kalesine gönderince skora eşitlik geldi: 1-1.

51. dakikada Schaefer'in Caliguiri'yi ceza sahasında düşürmesiyle penaltı kazanan Freiburg, atışı gole çeviren Banovic'le ikinci kez öne geçti: 1-2. 82. dakika Johnson skoru eşitleyen golü kaydetti: 2-2.

STUTTGART-BOCHUM: 1-1

Stuttgart konuk Bochum karşısında önce attı ama yine kaçamadı: 1-1. Mercedes Benz Arena'yı tıklım tıklım dolduran seyirciler ilk yarıda gol göremedi. İkinci yarıda oyuna ağırlığını koyan Stuttgart'ta 62. dakikada sahneye Serdar Taşçı çıktı.

Sağdan yapılan ortada havaya iyi yükselen Serdar Taşçı topu kafayla filelere yollayıp takımını 1-0 öne geçirdi. 89. dakikada Bochumlu Fuchs serbest vuruştan topu köşeden filelere yolladı: 1-1. Bu haftada galip gelemeyen Stuttgart'ta antrenör Markus Babbel'in koltuğu iyice sallantıya girdi.

YARIN 2 MAÇ OYNANACAK

Lig ikincisi Werder Bremen, yarın deplasmanda FC Köln ile karşılaşacak. Köln'den üç puanla dönme hesabı yapan Bremen, Mesut Özil'li kadrosuyla oynadığı futbolla taraftarlarını sevindiriyor. Bremen 21 maçtan beri yenilmezliğini bu hafta sürdürmek için en çok Mesut Özil'e güveniyor.

Genç futbolcunun üstün formu her geçen gün daha da artıyor. Günün ikinci maçında ise Schalke evinde Berlin ile karşılaşacak. Halil Altıntoplu Schalke, Veltins Arena'da lig sonuncusu Hertha Berlin karşısında fark için sahaya çıkacak.

İSA DEVEÇEKEN-FRANKFURT/DHA

4

Haberin Devamı